Barnprogram

Hade en väldigt tråkig kväll ikväll (som vanligt) och märkte till min fasa att det bara var skit på tv vid den här tidpunkten. Klockan var bara 19.00, men man tycker ju att det borde vara nånting, men inte då. Satte igång ettan och jag fick se slutet av Bolibompa. Vad har hänt med dagens barnprogram egentligen? Jag kommer ihåg när jag var yngre och tittade på Björnes Magasin med diverse gäster, bl.a. Robert Gustavsson och Eva som pysslade en massa. Sen ska vi ju inte glömma Trasdockorna. Gud vad jag älskade det programmet och nu på senare år inser man vilket budskap det fanns i det. Älska alla oavsett hur de ser ut. På senare tid kom Byggare Bob, men så fort det programmet blev stort så gjorde man diverse antal DVD-filmer och sen visades inte det på tv längre. Snacka om gold-digger, den där Bob.
I vilket fall som helst så började ett annat program efteråt, som faktiskt inte enbart är för barn, nämligen REA. Det är barn som är programledare och de undersöker en hel del saker, ungefär som Kalla Fakta, fast inte så världsliga saker. Det kanske inte är att rekommendera till små barn, men äldre barn, absolut. Idag undersökte de bl.a. hur nyttigt det s.k. nyttiga godiset är; Malaco Juicy Truly, Mörk choklad och Exotiskt godis. De tog med sig godiset till Livsmedelsverket och det visade sig att mörk choklad har lika mycket fett som ljus choklad, att malaco juicy inte är så jättemycket nyttigare än vanligt godis (men dock nyttigare) och att exotiskt godis innehåller precis lika mycket socker som vanligt godis (förutsatt att man har plockat i saker täckta med yoghurt och choklad). Ett sånt program är asbra med tanke på hur samhället ser ut idag. De undersökte även en massa community-sidor på nätet som blåser barn på pengar och liknande. Ett sånt program hade jag velat att jag skulle tittat på när jag var yngre. Man hade ju lärt sig en hel del av det och det är trots allt det viktigaste. Mer såna barnprogram! (Jag hoppas att det finns kvar när jag får barn för då ska jag tvinga mina barn att titta på det tillsammans med mig.)

Minnen

Har spellistan på repeat och helt plötsligt kommer MmmBop med Hanson upp. Varje gång jag hör den så tänker jag först och främst på texten och hur jävla bra den stämmer in på verkligheten. Men det jag brukar komma att tänka på, och så även idag, var när min syster bodde hemma. Det var nämligen så att när dom kom ut så verkligen älskade hon den gruppen. Eftersom jag var (jag vet inte hur gammal men liten var jag) och såg upp till henne så började ju jag med så klart att tycka dom var bra, för tyckte hon att dom var bra så var ju jag med tvungen att tycka det. (Snacka om dryg lillasyster.) Jag minns framför allt en dag när vi båda hade köpt deras debutplatta och hon säger att vi ska sätta igång MmmBop samtidigt (vi hade rummen bredvid varandra). Vi testade säkert 5 gånger innan vi gav upp pga att det inte funkade. Var inte hon för snabb så var det jag som var för snabb. Hur vi än gjorde så kunde vi inte få igång låtarna exakt samtidigt. Haha!

Jaha, vad ville jag ha sagt med detta då? Antagligen ingenting. Men det är lite komiskt vilka minnen man har till olika låtar. Just Hanson finns en hel del minnen till, som vi inte ska gå in på här.

Vi slår ett slag

Satt och kollade runt lite på tänkbara praktikplatser innan för att slippa plugga till tentan. Hittade en hel del tänkbara platser. Så nu har jag varit duktig och skickat mail till de som det gick att skicka mail till och i morgon lär telefonen gå varm när jag måste ringa till resten. Varför kan folk inte bara ha en mailadress tillgänglig så att man slipper dra hela baletten på telefon? Så himla mycket smidigare också. Då kan de läsa mailen i lugn och ro i stället för att sitta och lyssna när jag sitter och babblar på om mitt fast att de egentligen inte har tid. Dessutom så har i alla fall jag mycket lättare för att skriva ner vad jag ska säga i stället för att prata. Alltid nåt viktigt som man glömmer i all hast. För att inte tala om när personen i andra änden sitter och suckar och man hör verkligen hur stressad personen är. Det är det värsta jag vet. Eller så råkar man ut för det att personen man söker i princip aldrig är tillgänglig. Man lyckas liksom alltid ringa när personen inte är där. Till slut ger man upp i ren trots, vilket är synd eftersom man kan gå miste om något viktigt (kanske..).
Nej. Tacka vet jag en mailadress som finns tillgänglig så att man kan skriva ner och slippa känna nervositeten för att prata med en vilt främmande människa som man dessutom aldrig har sett. Det är en skitbra uppfinning som personen som kom på den borde få nobelpriset för.

Resor

Pratade med en kompis i Norrköping igår. Vi är lediga en hel vecka mellan 11 - 18 februari så jag tänkte att jag skulle passa på att åka ner dit och hälsa på både pappa och henne. Det var snart ett år sen jag träffade henne och pappa träffade jag senast i oktober (usch vad det är länge sen..). Kollade på biljetter och såg att dom var sjukt dyra. 1100 spänn tur och retur (om man ville åka i skaplig tid och inte vara framme mitt i natten). Helt sinnessjukt. Bokade biljetter till Malmö över påsk varav biljetterna kostade 95 kronor styck! Helt sinnessjukt ju! Aja, vill man ha roligt så får man minsann punga ut pengar. Helt stört!
Kollade även på biljetter ner till syrran med lite olika helger som alternativ. Fy fan säger bara! Byta tåg 3 gånger och vara tvungen att åka i ottan och ändå vara framme sent som fan + att det kostade multum. Jag har ju lovat henne att komma ner så jag måste ju hitta nånting, men som det ser ut nu så lär det inte bli innan påsk. Men jag håller utkik på priserna. Vill ju komma ner och spana in poliser, men också hälsa på henne så klart. Har ju inte setts sen nyår.

Rest in peace

Vaknade 6.30 i morse av klockan. "Åh nej, inte idag igen" var den första tanken som slog mig. Satte på Vakna med The Voice på 5:an för att snooza till lite musik. Vad var det första man fick höra? "Heath Ledger hittades död igår kväll (svensk tid) med sömntabletter brevid sig."  What?! Vänta nu här. Stanna tiden ett ögonblick. Menade dom verkligen samma Heath Ledger som var alla 14-åringars drömkille när han va med i 10 orsaker att hata dig (som för övrigt fortfarande är en av mina favoritfilmer) och som spelat in kanonfilmer som Brokeback Mountain och Casanova. Det är ju helt sjukt. Hur fan hände detta? Det är tydligen fortfarande oklart om det var en överdos av misstag eller om det var självmord. Det sista verkar lite konstigt för han hade bara någon timme innan ringt och beställt massage. När massören hade kommit hade de hittat honom död i sängen med sömntabletter brdvid sig. Vem ringer en massör en timme innan man ska ta livet av sig? Okej, något kan ha hänt under tiden, I don't know.
Hur som helst är det förjävligt och om det nu var självmord så var han den sista kändisen som jag trodde skulle ta livet av sig. De enda jag kan säga är: Rest in peace Heath.



Stress

Vi började en ny kurs igår (måndag) som heter Vetenskaplig teori och metod ll - Fördjupning. (Jag måste säga att bara kursnamnet tråkar ut en.) Det är nämligen så att vi har haft en grundkurs i detta förra hösten och nu har vi alltså en förtsättning, en fördjupning. Tydligen ska den vara bra till våran C-uppsats som kommer krypande allt närmare ju mer veckorna går. Under hela hösten (och även innan dess) har folk på terminer över oss "varnat" oss att den här kursen är den hemskaste (kan man säga så?) på hela utbildningen pga att den består av stress, stress och lite mer stress. Folk har sagt att man fattar i princip ingenting av det som de går igenom och att det är en tenta redan efter 2,5 vecka. Nu är det som så att jag tycker inte att det verkar så jättesvårt när jag sitter på föreläsningarna pga att vi har fått en ny lärare som är så sjukt pedagogisk och jävligt mpn om att vi ka hänga med på det han säger. Han har en repetition innan varje föreläsning och han ställer frågor efter varje ny sak och frågar om vi hänger med. Fler såna föreläsare till univeristetet tack! Stressen för min del består nu i att jag inte har någon litteratur som jag kan sätta mig in i inför tentan, som faktiskt är om 2,5 vecka. Och jag som inte har haft en salstenta på över ett år. Hjälp! Kommer ju knappt ihåg hur man pluggade inför en sån. Damn it!

Boring

1. Hur gammal är du om fem år?
26, ska bli 27 (Usch vad det låter gammalt...)

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Sabina

3. Hur lång är du?
183 cm

4. Vilken är den senaste filmen du sett och med vem?
National Treassures - Book of secrets med Kristin och Erika

5. Vem ringde du senast?
Sabina

6. Vem ringde dig senast?
Mamma

7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
Skit i det ;-)

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Jag är beroende av sms haha

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Skilda sedan 12 år tillbaka

10. När såg du senast din mamma?
Nyårsdagen IRL, igår på foto från nyår

11. Vilken ögonfärg har du?
Grön-grå-blå

12. När vaknade du i dag?
09.15

13. Vilken är din favoritjulsång?
Wham-Last Christmas

14. Vilken är din favoritplats?
Sängen

15. Vilken plats föredrar du minst?
Föreläsningssalen

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
OJ! Svår fråga. En sak är säker iaf, jag befinner mig INTE i den här staden

17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Kommer inte ihåg om det var något..

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Sabinas och Christians hundvalp när hon hade strumpor på tassarna och försökte ta bort dom haha =) Mitt lilla hjärtegull!

19. Hur stor är din säng?
90 cm här uppe, men hemma är den 120 - me like =)

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Bärbar så klart, jag är ju student!

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Enbart trosor

22. Hur många kuddar har du i sängen?
4

23. Hur många landskap har du bott i?
3 stycken

24. Vilka städer har du bott i?
Norrköping, Malmö och Östersund

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Strumpor och skor på vintern, barfota på sommaren

26. Är du social?
Ja, jag tycker det iaf

27. Vilken är din favoritglass?
Ben & Jerrys

28. Vilken är din favoritefterrätt?
Fruktsallad

29. Tycker du om kinamat?
Nej, det kan jag väl inte påstå direkt

30. Tycker du om kaffe?
KLART!

31. Vad dricker du till frukost?
Ett stort glas vatten och kaffe

32. Sover du på någon särskild sida?
Mmm, vänster sida i framstupa-sidoläge

33. Kan du spela poker?
Yes. Lärde mig i somras på jobbet

34. Tycker du om att mysa/kela?
Jajamen

35. Är du en beroendemänniska?
Beror på vad an syftar på

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Naj, men jag känner några runt min födelsedag

37. Vill du ha barn?
Med rätt person, ja

38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska, tyska

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Nej

41. Vad spenderar du helst pengar på?


Kläder
42. Äger du dyrbara smycken?

Njae, tror jag inte

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?

I don't know
44. Kan du rulla med tungan?
Nope

45. Vem är den roligaste människan du känner?
Erika

46. Sover du med gosedjur?
Nej, har dock en hund på nattduksbordet som vaktar

47. Vad har du för ringsignal?
Winnerbäck - Söndermarken

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Tror mamma har sparat dom

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
En bok - Svikna barn från förra kursen...

50. Flirtar du mycket?

När tillfälle ges, ja
51. Kan du byta olja på bilen?
Yes, senast härom dagen

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Nej

53. Vilken var den senaste boken du läste ut?
Det var RUS som vi hade till missbruks-kursen

54. Läser du dagstidningen?
Nej, jag är dålig på det

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Nej

56. Dansar du i bilen?
Nej, men sjunger gärna med

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
Rix FM på väg hem från stan

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Ett telefonnummer till en skola

59. När var du i kyrkan senast?
Julafton med mormor

60. Vem är/var din favoritlärare på högstadiet?
Musikläraren Markus som alla tjejer var kära i

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?

En natt i trädgården när jag var 11
62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig?
Sabina lånade pengar till mig igår när vi var och handlade. Jag är en fattiglapp just nu


Tekniska Sara

Uppdaterade min dator med Mozilla idag. Fan vad man känner sig teknisk när man klarat av det. Jag är alltid sån när jag ska installera saker att jag oroar mig för om det ska skada datorn eller inte (tror att det sitter i sen jag pajade två datorer hemma... oopsy). Tror jag frågade samma person tusen gånger hur jag skulle göra och liknande. För att inte tala om när jag skulle installera Aw-aware. Haha stackars kille som satt med mig då över msn. Att han inte tappade tålamodet är en gåta. Gud vad man känner sig gammal när man oroar sig och känner att man inte kan. Börjar bli som mamma.

Update

Tänkte bara uppdatera er om min kära vän som fick åka in till akuten och som var sjuk. Pratade med henne igår och hon berättade nu för mig att det var pga hennes luftrör som hon fick åka in. Hennes läkare har nu meddelat att det kommer att ta 2-5 år innan hon kommer att bli helt frisk och slippa detta farande ut och in till sjukhuset. Luftrören pajades tydligen i samband med hennes leukemi som hon fick förra våren. Hon berättade också att hon nu hade permission från sjukhuset veckan ut men att hon var tvungen att åka in ett flertal gånger om dagen för att få medicin som hon endast kan ta där eftersom det gör att hennes hjärta kan stanna. Hon måste ha en maskin kopplad till sig när hon får medicinen så att hjärtat inte stannar helt. Nu när hon är hemma går hon med två kanyler i armarna och ser ut som värsta tjackpundaren.
Att hon orkar! Jag fattar inte hur hon står ut och hur hon an låta så glad som hon gjorde när vi pratade. Det är fan ta mig helt jävla otroligt att denna tjej kan vara så pass glad så ofta som hon är. Jag ska skicka  ett kort till henne och berätta precis vad jag tycker för det tror jag kommer att uppskattas med tanke på hennes situation.

Ett steg närmare...

Fick en tenta igår som inte var av denna värld. Den hade väl varit okej om vi hade haft våran deadline till på fredag, men i stället hade våran lärare satt som krav att vi skulle lämna in den idag klockan 15.00. Hade den inte varit så omfattande hade jag inte klagat, men nu var den enorm, med tanke på våran tidspress. Vi skulle skriva 6 sidor + 1 sida reflektion av fallet samt att vi var tvungan att använda all litteratur som finns på kursen, vilket bestod av 3 böcker och 2 kompendium med diverse artiklar och skit. Fick sitta med den från 8-23 igår och mellan 7-14 idag. Det kallar jag inte heltidsstudier där vi endast behöver lägga ner 8 timmar/dag. Jag hade fan inte ens tid till att gå på toa och kissa igår, är det kris vill jag lova!
Nu är man dock ett steg närmare kursslut och en ny termin. Ska bara läsa igenom 3 andras tentor och opponera på dem till på torsdag, ännu fler sena nätter bestående av plugg väntar med andra ord.

PS. Fan vad skönt det är att få kräka av sig ibland. Framför allt när det känns så hopplöst.

Fy fan vad najs!

Årets låt i Grammisgalan avgjordes då och jag måste bara säga att det var helt rätt låt som vann. Ja, ni kan ju gissa vilken det var som vann haha! Just det: Winnerbäck och Miss Li - Om du lämnade mig nu.
Jag röstade minst 10 gånger och när de ropade upp hans namn så skrek och flög jag upp ur sängen av ren lycka. Äntligen fick han ett pris. Och det var ett pris som han verkligen skulle ha av alla pris. Han vann med 40% av alla röster, det säger en hel del om vad svenska folket tycker. Fy fan vad najs!

The King

Kom precis upp från tvätten och hade Grammisgalan på (som jag skrivit om tidigare). Precis när jag kommer upp så ska det vara ett framträdande. Adam Alsing presenterar honom med att han inte spelat tv på flera år, men att han nu gjorde ett undantag för Grammisgalan. "Låt oss presentera: Lars Winnerbäck!" Jag skriker till av lycka och ringer genast syrran i ren stress och hopp om att hon kan få tag i en tv snabbt eftersom hennes nu är i Växjö. Hon meddelar att hon redan tittar på honom på jobbet och att hon vill "titta på det här". Jag förstod undertoningen, la på och log för mig själv. Satt sedan framaför tv:n och mös för mig själv till "Tätort på en slätt" från hans nya platta. Fan vad jag längtar till sommarens turné med honom. Låt det bli sommar nu!

Svenska Grammisgalan

Jag måste bara slå ett slag för Grammisgalan som går på 4:an denna onsdagkväll.
Jag ber alla som läser detta denna kväll att rösta på Årets låt som jag tycker ska bli Winnerbäck och Miss Li - Om du lämnade mig nu. Överraskad? Själv har jag ringt ett X antal gånger och jag hoppas att andra gör samma sak.
Jag undrar dock vad de tänkte på när de valde vilka artister som skulle framträda denna kväll. Jag menar: Lasse-Stefanz? Seriöst? Okej att det är en svensk grammisgala, men vad fan. Nog kan musik-Sverige prestera och ordna artister bättre än så? Herregud.
De hade dock en nykomling i direktsändning vid namn Maia Hirasawa och hon framförde en jättebra låt (enligt min mening). Hon påminner om Miss Li i musikstilen och aningen på rösten med om jag får säga det själv. Hon är med andra ord helt i min smak.


Svensk dans-musik

Hörde världens sjukaste låt i morse på MTV.
Det är en svensk killgrupp vid namn Maskinen som gjort denna låt. Refrängen går som följande: "Alla som inte dansar är våldtäktsmän. Gäller hela kvällen mellan tolv och fem."
Vad fan är det för text? Kanske finns det en undertonad mening med det där som jag inte lyckats genomskåda. Snälla, berätta i så fall så jag kan stå ut med den när den kommer på uteställen och liknande.


Min idol

Jag ringde en gammal vän ikväll för att snacka lite skit. Vi har inte snackat sen jag var hemma, men vi fick aldrig någon möjlighet att ses då jag jobbade och hon hade mycket på sitt håll. När jag kunde så kunde inte hon osv. När jag ringer henne så svarar hennes pojkvän och han berättar att hon har åkt in till akuten. Läkarna hade tydligen sagt att hon har en hälsa som en 85 åring har. Vad fan är det då? Tjejen är ju bara 25 år! Till historien hör att denna tjej har haft precis allt. Ända sen hon var 10 år så har hon åkt ut och in från sjukhuset och hon har fått den ena diagnosen efter den andra. Det ena utlöser det andra och allting verkar hänga ihop som en ond cirkel som hon aldrig tycks lyckas bryta. Senast förra hösten fick hon veta att hon hade leukemi. Hon gick på cellgifter 6 månader och hon fick inte jobba, gå i affärer eller träffa någon som hon inte träffat på länge då detta kunde förvärra hela hennes situation och hon kunde bli ännu värre. När jag kom ner på praktik i våras så kunde vi ses, men detta var tvunget att vara utomhus då baciller och andra saker kunde försvinna upp i luften utan att hon blev lidande.
Hur hon lyckas att ta sig igenom allt detta är för mig en gåta. Jag skulle bryta ihop totalt och bara tycka synd om mig. Men som mina föräldrar säger: När man har haft det ena efter det andra så pass länge så lär man sig nog att gilla läget och acceptera vad läkarna säger och man lyckas nog bygga upp ett psyke som heter duga för att orka ta emot allting. Hon har tvingats att ge upp fotbollen som hon älskade så mycket och som hon verkligen kände att det var hennes kall i livet. Hon blev såld till en klubb och hade et ännu bättre erbjudande på g, men sen kommer verkligheten och hennes hälsa och spökar vilket leder till att hon får kasta in handduken. Var finns rättvisan i allt det här? Varför ska just hon få allting, medan en annan är frisk som en nötkärna? Jag hade väl kunnat få något så att hon slipper lida av ännu mer. Hon och hennes familj har lidit tillräckligt nu. Det är inte så här det ska vara, det är inte rättvist!
Jag beundrar henne nåt så kopiöst och med tanke på vad hon har fått utstå, och fortfarande får utstå, så är hon min förebild och idol. Hon har en pojkvän som är helt otrolig och killar som honom växer verkligen inte på träd. Hur han orkar med allt detta bevisar bara hur mycket han älskar henne. Fan vad hon kan skatta sig lycklig som har honom åtminstone när hälsan sviker henne.
Hon skulle röntgas kl. 19.10 ikväll och läkarna skulle ringa när röntgen var klar. När jag ringde var klockan 20.05 hade de fortfarande inte ringt hem till hennes pojkvän. Nu är det bara att hålla tummarna för att det inte var så allvarligt så att hon kan få komma hem redan ikväll. Mina tankar är hos henne och hennes familj ikväll. Jag hoppas verkligen att de får ett slut på allt detta snart för det är de värda efter allt de fått genomgå.

Magsår och stress

Jag måste bara få vräka ur mig lite om den här kursen som vi läser nu och den lärare som är kursansvarig. Jag hade förvisso hört av de som går en termin över oss och de sa att vi inte skulle ha för stora förväntningar på den här kursen för då blir man besviken. Men jag hade ju ändå mina förhoppningar då kursen handlar om missbruk av olika slag. Jag hade ändå mina anigar om att den skulle vara intressant, men tji fick jag. Nu är den ju enbart dryg. Först och främst så var vi tvungna att komma tillbaka hit upp till den 2 januari, då vi endast haft ledigt i 1,5 vecka. För det andra så vill han på fullaste allvar att vi ska läsa sjkt mycket litteratur under den här kursen och han "räknar med att ni läser alla böcker från pärm till pärm samt alla kompendier som finns till kursen". För det tredje så vill han att vi ska läsa på röda dagar (seriöst?! Vi har ju fått höra hela utbildningen att det inte krävs att vi ska läsa på helger och helgdagar så vad fan håller han på med?). För det fjärde så ska vi hinna med att granska en vetenskaplig artikel, göra en dugga 3 gånger på 15 minuter á 27 frågor samt skriva en tenta på 5 sidor på en tidsperiod omfattandes 1,5 dag.
Häromdagen frågade en studiekamrat honom när han ville att vi skulle hinna med att läsa eftersom vi har föreläsningar hela dagarna i princip hela veckorna. Det han svarar då är att han vet om att kursen är intensiv och att vi fått mindre tid än de brukar ha på den här kursen. Dessutom tillägger han att "ni ska veta att jag ändå tagit bort en del moment som brukar finnas med på kursen, men som ni inte kan göra pga tidsbrist." Ännu fler moment? Är han helt störd? Vill han att vi ska hoppa av eller pga att läraren sliter ut oss? Visst att det ska kännas att man är student och allt det där, men man behöver ju inte överdriva! Man måste ju för fan få tid att andas också.
Man blir verkligen peppad när man har saker att göra så att det står en upp i halsen. Är det konstigt att man får magsår och blir stressad som student?

"O sånt därn't då"

Hela julen har bestått i att jag, min syster och min mamma har gått runt hemma och härmat denna stackars kvinna från "Snickeriet" som visades på SVT för många år sedan ifrån Norrköping. Det är östgötsk dialekt så det heter duga och man kan faktiskt inte hålla sig för skratt, fast att det är så himla tragiskt.
Jag minns vid ett tillfälle när jag var så övertrött att jag skrattade åt allt och kom att tänke på "På, på, på lördag" och då inte kunde hålla mig för skratt. Min mormor och morfar satt med där och de förstod ite riktigt varför jag skrattade då de varken sett eller hört detta klipp (se nedan). Morfar frågar mormor när jag skulle jobba nästa gång och mormor svarar "På lördag". Jag började skratta så mycket så att tårarna sprutade. Stackars mormor och morfar, de fattade ju inte vad det var som var så roligt, och jag måste erkänna att det gjorde sitt till också. HAHA!


"Du och jag Alfred"

"Mer hyss med Emil i Lönneberga" gick på 4:an innan. Snacka om att barnasinnet kom fram igen. Fast att jag har sett avsnitten innan så bara måste jag se det en gång till. Det är en av Astrids bästa berättelser och budskapen är så tydliga i filmen. Blödig som jag är satt jag och tjöt när Emil kör iväg Alfred till Mariannelund till doktorn och tänker tillbaka på när de badar i sjön och säger: "Du och jag Alfred. Du och jag Emil, du och jag." Där kan vi snacka om vänskap.

Klumpeduns

Jag var på Statoil igår och skulle handla dricka inför spelkvällen. När jag kommer ut från Statoil så drattar jag omkull precis utanför dörren och landar med påsen under mig. AJ! Fast jag måste säga att jag får skylla mig själv eftersom jag (naiv som jag är) endast hade Adidas-skor på mig när det var 1 dm snö och glashalt ute. Smart Sara, smart! Haha! Måste ha sett jävligt roligt ut. Snacka om Bambi på hal is. Hahaha!


Euuh

Såg en reklam precis om konstiga ringsignaler till mobilen. Det var framför allt en som jag reagerade på för att det lät så äckligt. Den heter: Får jag doppa min fläskfilé i din marmeld? Euuh!
Är det bara jag som kopplar detta till en sexuell handling fast med "finare" ord?

Saknad

Jaha, då var man tillbaka till vardagen igen. 18 dagar har gått hemma och jag måste säga att detta var den gången som jag verkligen inte ville åka tillbaka hit upp. De andra gångerna har man ändå känt att det ska bli ganska skönt att komma tillbaka. Ni vet, man får vara för sig själv, ingen som säger åt en vad man ska göra, man bestämmer själv vad man ska äta och liknande. Men den här gången tog det emot ordentligt. Mamma och hennes man följde mig till bussen på nyårsdagen eftersom båda var för bakis för att kunna köra lagligt. Det var nog bra att det blev så för om de hade kört mig in så hade jag inte kunnat hålla tillbaka tårarna. Nu kunde jag i alla fall hålla mig tills bussen rullat iväg. Det var riktigt jobbigt. Jag ville inte åka hem nu. Det fanns mer som jag var tvungen att göra innan jag åkte tillbaka hit men som jag inte hade hunnit pga att jag jobbat så mycket som jag gjort. Personer som jag inte träffat på skitlänge fick jag försaka då pengarna lockade mer. Penga-galen kanske många tänker nu. Nej. Student svarar jag och de som är i samma situation förstår precis vad jag menar med det. Är man student så tar man varje jobbpass som man kan få, även om det innebär att man får försaka en del återträffar för det.
Nu kommer man inte ner förrän till påsk, om jag har tur. Fick höra av en klasskamrat idag att vi har en kurs i samhällsarbete då och att det ska vara jättemycket jobb med den, trots att det inte är någon tenta på den kursen. Drygt! Vi är tydligen bara lediga från skärtorsdagen fram till annandag påsk. Känns ju roligt.
Har en individuell inlämningsuppgift hängande över mig nu som måste vara klar till måndag. Vi ska analysera en vetenskapligt granskad artikel och sammanfatta den och koppla den till litteraturen och så vidare. Ball! Jag hatar såna uppgifter. Sen att studiemotivationen är helt borta gör inte det hela mycket lättare heller. Hur fan ska jag göra för att få den tillbaka då? Det kvittar ju hur mycket jag läser så känns det bara jobbigare och jobbigare. Jag vill tillbaka hem igen! Jag vill inte vara här! Jävla skit..