Känd i ÖP

I går kväll var jag och Erika på ett möte med Rädda Barnen inför höstens omgång av Ellen som vi körde förra hösten. Vi är båda intresserade av att hålla i det igen och var då som sagt på ett möte med dem för att träffa de andra samtalsledarna. Vi blev bjudna på middag och en massa roliga lära-känna-lekar, då det var en helt bunt med nya ansikten. Det var även en hel del gamla ansikten, men sådana som man inte har pratat med tidigare.
En av projektledarna sa till oss från början att ÖP (Östersunds Posten) skulle komma dit senare för att ta ett foto av oss samt göra en kort intervju med projektledaren om detta projekt. Fotot blev inte dte bästa, men det var en kul grej som man kan flasha med.

www.op.se/parser.php?level1=2&level2=6&id=824878

Träningsfreak?

Nu när vi har kommit upp till Östersund så har vi börjat vrålträna varje dag till en dvd som en granne hade med Cindy Crawford. Hon kör verkligen som fan med en och när man är klar droppar svetten från pannan och man får typ ingen luft. Klockan 10 varje morgon kommer tjejerna ner med vattenflaska och träningskläder, redo för ännu en dag med Cindy. Vad jag dock har fått lida för med mitt hets-tränande är att jag har sträckt vaden. Antagligen för att jag är så dålig på att stretcha (Cindy också faktiskt). Gör sjukligt ont när jag går, sitter eller reser mig upp. Känns som träningsvärk fast mycket värre. Där fick man för att man vill bli "fit" och tränar gratis....

Söstra min

Detta inlägg tillägnar jag min älskade syster som jag ikväll/i natt saknar mer än någonsin. Älskar henne så sjukt mycket på denna jord. Följande musikklipp är tillägnat henne. Kanske verkar som ett konstigt låtval, men hon och jag vet vad den betyder för oss och det är huvudsaken.



Yeah!

Det visade sig bli en ganska händelserik höst trots allt. Fick reda på av en klasskamrat att Takida spelar i Östersund den 18:e oktober. Helt sjukt för jag pratade med M häromdagen att jag så gärna ville se dom och att jag alltid missat dom när de varit i stan tidigare. Jag gick direkt in på Ticnet och det visade sig att det fanns ganska många biljetter kvar så jag bokade till mig och K. Damn vad jag ska rocka loss!!!

Redan i våras fick jag höra att Winnerbäck skulle spela i Östersund under sin höstturné. Eftersom jag inte fick något besked av mina klasskompisar ifall de ville följa med eller inte så struntade jag i att kolla biljetter. (Inte så kul att gå själv direkt..) Men när jag var inne på Ticnet och kollade upp Takida-konserten så såg jag att det fanns ett fåtal biljetter kvar till hans konsert också den 14:e november. Så jag kollade med E och E och de ville följa med, så jag bokade dom med.

Två konserter och en Parlamentet-inspelning på en och samma höst, det är fan helt skadat. Det blir nog en ganska bra höst trots allt.

Parlamentet

L berättade igår att hon kunde ordna fribiljetter til inspelningen av Parlamentet i höst på SVT i Stockholm och frågade om jag var intresserad. SKOJAR DU? Klart att jag är intresserad! Älskar det programmet. Helt sjukt att man ska få se det live. Datumet blev den 9:e November så håll utkik i publikhavet. Vi ska ta in en natt på vandrarhem i centrala Stockholm då man ändå vill se lite av staden när man ändå är där. Nu kommer bara ett problem med att få tag i hyfsat billiga biljetter, men som L sa innan idag: Biljetterna till Parlamentet är ju gratis! Så sant så. Kan inte riktigt smälta att jag ska få se dom live. Damn!


Idol

Eftersom det nu råder sådan Idol-hysteri överallt så ska jag väl inte vara mer annorlunda än någon annan och inte skriva om det i sin blogg. (Varför vara annorlunda liksom?)
I dag var det då Malmö och jag måste bara säga en sak: Jag är imponerad. Så många tjejer och killar som ställde upp med instrument (men även utan) som verkligen visade vad de gick för. Det var inte många som gjorde bort sig. Okej, extrem-fall finns ju överallt, men jag var faktiskt positivt överraskad. Jag tror, precis som Swartling, att flera finalister kommer att vara från Malmö-uttagningen. Sjukt bra. Jag blev så stölt över min hemstad! Med tanke på föra årets flopp så var detta verkligen en överraskning.
Fick en sån sjuk tanke när jag satt och tittade. Tänk om jag själv skulle ställa upp? Undrar vad de skulle säga om mig. Jag tycker inte själv att jag sjunger dåligt, men vet inte om jag skulle komma vidare. Det hade varit kul att göra det för skojs skull, men samtidigt finns det så många andra där ute som verkligen brinner för att bli en popstjärna och det är inte riktigt min dröm. (Okej, när jag var 14 kanske och diggade Brittan.) Den enda anledningen att jag skulle gå dit skulle vara för att se vad de skulle säga. Fast egentligen tror jag inte att jag vill veta. Det hade nog mest slutat med att jag skulle komma gråtande ut från audition-rummet. Nej, Idol är inte riktigt min grej. Titta kan man ju alltid göra. Det är alltid lättare att kommentera andra som ställer upp, men tänk att bli kommenterad själv av miljontals tittare. No way!

Kontaktperson

Fick ett samtal från Socialtjänsten häromdagen. Förra hösten satte jag upp mig till att kunna bli kontaktperson för unga tjejer och killar som har problem hemma och som behöver någon utomstående att prata med som inte är någon myndighetsperson. De ringde mig den hösten men eftersom jag skulle tillbaka ner till Malmö då efter bara två månader så var det inte lönt eftersom den här tjejen behövde lång kontakt med en och samma person. Och nu då så ringde dom igen. Jag ska på möte där på onsdag och sedan får vi se hur det går. Jag tycker att det ska bli jättespännande. Eftersom det är detta området som jag brinner för och som jag vill jobba inom i framtiden så hoppas jag verkligen att det går vägen. Håll tummarna!!

Update

Jaha då var man tilbaka i Östersund igen då och vad möts man av: Jo, kyla.  Det var typ 5 grader när jag klev av tåget kl. 7.00 på morgonen. Helvete. Inte nog med detta så gick min nya resväska sönder med - BALL! Fick dra helvetet över alla spår i endast det översta handtaget vilket inte gick helt okej då hela väskan var framtung och välte hela tiden. Man kan se det som Saras vanliga tur när hon åker tåg, allti något som mäste hända.

Nu har jag börjat komma i ordning i lägenheten så smått och hela sovrumsdelen går i Marilyn Monroe - tema. Saknar något på en vägg och funderade på att köpa en så sjukt snygg klocka på Claes Olsson med aningen Marilyn eller James Dean, men då jag har Marilyn på i princip alla väggar hittills, så passar det kanske bäst in med henne. (Dagens i-lands problem: vilken klocka ska jag köpa?)

Utgång igår innan skolan börjar. Började med en förfest hos mig, sedan bar det av till O'Learys. Måste säga att det var sådär. Eftersom vårat underbara Seven har stängt av någon strange anledning så är utbudet i Östersund väldigt avsmalnat. Vi har två ställen numer: Marité eller O'Learys och inget av det är något vidare att vara på. Diggae Seven riktigt mycket, men något ställe måste ju stänga avrje termin, det är ju tradition i denna stad, så varför inte det som är mest populärt?

Tog en promenad med Sabina i förmiddags (kl. 12) och precis när vi kommer bakom husen där vi bor så kommer värsta hagelskuren. WTF?! Ska det börja snöa? NU? Men nej, det var bara hagel, men det är väl en bit på vägen I guess. Ball! Förra året kom första snön i oktober, så varför inte bräcka det med september?

Såg på film med grannarna ikväll. Next med Nicolas Cage och Jessica Biel. Helt okej film, definitivt värd att se, men med ett konstigt slut. Men hela filmen var sevärd då Jessica Biel är med. Måste säga att förutom Jessica Alba så är hon fan den vackraste kvinnan inom filmbranchen just nu. Damn!

Nu är det Vänner (år 5) som gäller. Har 5½ säsong kvar, så det är bara att ligga i nu när man kan, innan skolan börjar på allvar igen.