Hip Hop to the hippity hip hip hop

Ända sen jag träffade E för första gången sen i våras har hon sagt att jag har blivit en hiphopare. Jag kan inte riktigt instämma med detta. Okej, jag går mycket i baggy-jeans, skinnjacka och olika slags tröjor med tryck och annat tjafs, men hiphopare? Nej. Ledigt klädd skulle nog jag vilja säga. Anyhow. E nämnde också att hon kommer att tänka på denna scen från The Wedding Singer när hon ser mig. Cool tant skulle jag vilja säga.


Lyssnar på just nu

'
The Killers - Mr Brightside



The Killers - Tranquilize

Lägg ner

Jag har verkligen ansträngt mig för att inte vara som alla andra och skriva om denna Blondinbella och hennes blogg. Men idag när jag var inne på aftonbladets hemsida så läst jag en rubrik som väkte min uppmärksamhet och som jag bara måste skriva om. Hon ska nämligen lägga ner sin blogg och det kommer antagligen ske i höst i år. Ja, läs själva.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article4294905.ab

Toblerone-behov

Ända sedan lunch har jag varit sugen på Toblerone. Detta tack vare en vän på Facebook som gått med i någon slags Toblerone-grupp. Vad hemskt det är när man får ett sånt sug efter något som självklart aldrig finns hemma, så man måste gå iväg och köpa det (vilket man oftast inte orkar heller för att det är så långt). Jag och E var iväg och handlade indisk mat till middag och stannade på en OK-mack för att handla Ramlösa. "Perfekt, nu kan jag handla mitt efterlängtade Toblerone", tänkte jag. Hade dom nåt Toblerone? NEJ! Sur som ättika blev jag och suget blev ju inte direkt mindre heller. E skulle ner till Statoil och posta ett brev och jag tänkte att jag följer med, It's now or never. Och när vi kom ner til Statoil så sken jag upp som en sol, för där i hyllan låg det massor av Toblerone (jag köpte bara ett). Så nu gott folk ska jag ta mitt Toblerone och lägga mig i sängen och läsa om Rättsregler.


Kollektiv

Nu har det snart gått en vecka sen jag kom upp hit till Östersund och ända sedan dess har jag, E och E trängts med kartonger och väskor på 25 kvm. Det funkar ganska bra, men morgonen kan bli lite kaotisk då det endast finns en spegel i dessa stugor och toan är verkligen minimal (i alla fall om man trängs tre stycken på en gång).


C-uppsats

Idag hade vi introduktion till C-uppsatskursen. Jag kan ju säga som så här; hade jag inte magsår och ångest innan så har jag det definitivt nu. Det är ju inget litet arbete som ska in. Bara det att få ihop ett ämne som kan funka och som inte har utforskats så mycket innan är ju ett rent helvete rent ut sagt. Ett PM ska in redan i mars och sen får vi se hur det går, om ämnet är okej eller inte. Hur ska vi hitta teorier som vi kan använda oss av? Hur ska vi hitta intervjupersoner som är villia att ställa upp? Frågorna är många och dom lär ju inte bli färre under resans gång.

Love is in the air

Jag har hittat min soulmate. Vi älskar kyssar lika mycket, kan det bli bättre?



Lykke Li

Lykke Li vann ett pris på P3 Guld-galan (det var ett himla tjat om alla dessa galor) och då spelades hennes låt I'm good, I'm gone i bakgrunden. Jag fastnade otroligt mycket för den låten och laddade hem den och en annan låt vid namn Tonight efter att ha hört den på youtube. Bedöm själva, men jag gillar hennes sound och hennes röst skarpt. Jag förstår inte hur jag har kunnat missa henne.


I'm good, I'm gone



Tonight

Masturbation saved his life

Jag är inneboende hos E nu tillsammans med E, så vi är alltså 3 pers på en yta på 25 kvm fram till 1 februari. Vi har hittat ett nöje varje dag, nämligen en kille mitt emot som runkar varje dag inne på toaletten (detta ser vi då det finns ett stort fönster på toa). Han tänder lyset, ställer sig över toastolen med handen mot väggen bakom den och kör igång. Det håller inte på längre än ett par minuter och när han är klar tar han toapapper och torkar av snorren och i stjärten (!) innan han tvättar sig och går ut.  Wierdo!! Jag var tvungen att filma honom idag bara för att. Inte så fräscht när man sitter och äter dock...

Rockjörnen

Ikväll har aftonbladets hemsida gått på helvarv här uppe i norr. Jag har röstat som en galning i princip alla dagar som har gått. Lasse var nominerad till årets live-akt, men kom på andra plats då första platsen gick till Håkan Hellström. Årets svenska grupp blev  Takida, årets kvinnliga gick till Amanda Jensen (jag röstade på Miss Li) samt årets nykomling (där jag röstade på Melissa Horn). Årets manliga artist gock dock till Lars Winerbäck och det var välförtjänt. Det är en tung kategori att ta hem ett pris i. Årets låt blev jag bara förbannad och besviken när jag fick höra vinnaren i; Ola - Feel good. Seriöst?! Är det detta Sverige har att erbjuda? Kent kunde i alla fall ha fått vinna i den katgorin, men inte då. Tack vare alla fjortisar som röstat. Grattis! Hoppas att ni är nöjda.
Men jag är inte bitter.


Lazee

Dom som känner mig vet att detta verkligen inte är min musiksmak. Jag kan inte hjälpa det, jag bara älskar den, soundet, rösten och hela alltet.


Det nya livet börjar.. Snart

I tisdags var jag hemma hos kära M och käkade soppa och snackade om livet och dess frestelser och jävligheter. En trevlig kväll med ett par glas vin. Då jag skulle handla med mig en god limpa (som btw blev ett valnötsbröd som jag starkt kan rekommendera) så hittade jag också ett två-pack med semlor. Ett måste så här efter julhelgerna och då man känner sig lite allmänt pluffsig.


Guldbagge

Jaha, då var det sista dagen att rösta på Rockbjörnen idag då, och gissa om jag har röstat! I princip varje dag har jag varit inne. Nu är det bara att se hur resultaten blir. 22 januari går galan av stapeln, men är det någon som vet om den visas på TV? Har inte sett något på hemsidan eller på aftonbladet. Skulle väldigt gärna vilja se denna gala.
Ikväll är det dags för Guldbaggegalan och förutom Johan Glans som programvärd så kommer även Björn Gustavsson att agera side-kick. Gjutet! Ett gott skratt förlänger livet så jag hoppas på att få skratta ikväll med dessa två galningar.

Me like

Jävligt snygga! Fan att jag inte har pengar och inte kan gå i såna skor. Snacka om kvinnligt med högklackat.


Pittögd

Kan ni aldrig känna för att bara flippa ut? Glömma verkligheten för ett tag...





Gala 2009

Jaha, Grammisgalan är nu förbi och det var en enda kategori som jag verkligen höll på någon, och självklart blev det inte som jag ville. Man kan inte alltid få som man vill, men Robyn! Hallå?! Okej, nu var jag aldrig på hennes konsert  av den enkla anledningen att jag inte klarar hennes röst, men jag har svårt att tänka mig att den var såååå bra. Aja, grattis till henne. Det var hon kanske värd, vad vet jag (uppenbarligen) om musik. Höjdpunkten var ändå Takidas Curly Sue live. Den ger mig rysningar på precis hela kroppen. Bra gjort Robban m.fl.!
Rockbjörnen är det som står härnäst på schemat och jag röstar febrilt varje dag för att göra allt för att påverka så det blir som jag vill. Läste att det är jämnt i kategorin om Årets kvinliga artist, så rösta nu de sista fyra dagarna! Har dock inte sett att detta ska sändas på TV. Någon som vet? Hade väldigt gärna sett denna gala.


Grammisgalan

Ikväll är det dags för Grammisgalan 2009. Kl 20.00 på Tv4 smäller det. Gissa en som kommer att hålla tummarna så att de vitnar av trycket. Missa inte detta!

Snorkling

I Egypten bestämde vi oss för att ta en dagsutflykt med båt för att snorkla. Ingen av oss hade tidigare gjort detta så det var verkligen en upplevelse. Jag tänkte att det inte skulle vara så svårt då man enbart ska andas genom munnen. "En baggis" tänkte jag. Jo just det, en baggis var det ja. Jag var den av oss som hade tyckt att det skulle vara enklast, men var den av oss som fick störst panik nere i vattnet. Jag visste inte hur jag skulle göra och det kändes som att jag inte fick någon luft. Tack och lov så hade vi världens gulligaste "guide" med oss som såg detta och lät mig hålla i honom hela tiden i vattnet. Jag kände mig som ett litet barn, men var otroligt tacksam över detta. Så fort jag släppte taget så blev han orolig och la min hand på hans axel igen. Det var en kamp med att få rätt på andningen. När jag väl hade fått rätt på den så gick det som en dans, då kändes det som att jag kunde simma sådär i en oändlighet. Däremot var det en kamp att få rätt på andningen igen så fort jag hade haft huvudet ovanför vattenytan och skulle ner med det igen. Anyway. Vi fick se en massa fina korallrev och en massa fina fiskar. Jag kan inte namnet på ens hälften av dem, men däremot fick vi se tre kända fiskar och det var Napoleonfisken, Clownfisken (även känd som Nemo) och Morena (även känd som Kroken och Snoken i Den lilla sjöjungfrun). Innan vi åkte till platsen där vi skulle snorkla fick vi även se delfiner. Det var jättehäftigt att få se dem i dess naturliga miljö, och att få se dem simma runt båten som vi stod på. Detta är en upplevelse som jag varmt rekommenderar och som jag definitivt kommer att göra om!



Från vänster:
Napoleonfisk, Clownfisk, Morena

Wanted 2009

I Aftonbladets nöjesbilaga igår, lördagen 3 januari, var Lasse på förstasidan där det stod att han var skivbolagens drömvärvning nu inför 2009. Per Lindholm på Sony Music säger exempelvis att Lasse skriver texter och musik som berör  (jo tack, det kan jag skriva under på) och att han tror att Lasse kommer att finnas kvar länge. Hans duett med Miss Li från förra året, "Om du lämnade mig nu", har legat på svensktoppen i 62 veckor! Inte ens jag visste att det var så länge.
Lasse är nu inbokad på Peace & Love - festivalen i år (igen) och kommer att spela under alla fyra dagar på Hultsfred, på alla scener. Jag vill ju gärna åka, men frågan är om ekonomin tillåter. Har du bokat biljetter än syrran?

Copycat

Hittade denna och var bara tvungen att själv göra den. Såna här saker brukar ha en tendens till att stämma ganska bra.

1. Hur mår du idag?
Feeling fine - Ultrabeat (Konstigt med tanke på att jg är förkyld..)
2. Kommer du komma långt i livet? With you - Chris Brown (Hmmm.. Och vem är "du"?)
3. Hur ser dina vänner på dig? Lost without each other - Hanson (Känns ju bra)
4. Kommer du gifta dig? Human - The Killers
5. Vilken är ditt livs themesong? Strimmor - Lars Winnerbäck
6. Vad är ditt livs historia? Viva la vida - Coldplay (Känns lite si så där)
7. Hur är skolan/jobbet för dig? Ne-Yo - Closer (Haha)
8. Hur kan du komma framåt i livet? Jaded - Takida
9. Hur kommer morgondagen att vara? Does your mother know - ABBA (What?!)
10. Vad är det bästa med dina vänner? This is the life - Amy McDonald
11. Vad finns i lager för nästa vecka? Gladiator - Techno Remix
12. Vilken sång beskriver dig bäst? Alive - Takida (Hehe okej)
13. Hur är det med ditt liv?  Dancing Queen - ABBA (Livet går som en dans eller vaddå?)
14. Vilken låt ska spelas på din begravning? Someday (I will understand) - Britney Spears
15. Hur ser världen på dig? Brother Louie - Modern Talking
16. Kommer du att ha ett lyckligt liv?
La Passion - Gigi D'Agostini
17. Vad tycker dina vänner om dig?
Low - Flo-Rida ft. T-Pain (Haha what?!)
18. Har du en djup och mörk hemlighet?
Som jag hade dig förut - Melissa Horn & Lars Winnerbäck (Kan man nog säga..)
19. Brukar folk i hemlighet fantisera om dig? Dream Girl - Hanson (Passande)
20. Hur kan du göra dig själv glad? Right here (departed) - Brandy
21. Kommer du någonsin ha barn?
Mamma Mia - ABBA (Mamma Mia - Åh nej, eller Mamma Mia - Gud ja??)
22. Vilken låt beskriver den du är attraherad av?
Beautiful Ones - Suede (Kan man nog säga, ja)
23. Vad skulle du vilja säga till nästa generation? Snypah - Takida (Haha)
24. Några tips från dig?
I think we're alone now - Playhouse
25. Hur kommer du att bli ihågkommen? Die Mauer - Ebba Grön (Okeej...)
26. Vilken är din danssång?
If you seek Amy - Britney Spears