Åh vad det är roligt att åka tåg!

I måndags var det dags för mig att ge mig av på en av de mest oönskade resorna jag varit med om. Tog tåget från Malmö kl. 17.14 mot Stockholm. Träffade Christian och hans tjej Sabina på stationen. Vi skulle upp och ha opponering på analysuppgiften som vi skrivit på nu efter praktiken. Eftersom detta är en obligatorisk del för oss till vårat betyg så hade vi inget val än att åka dit. Tågresan upp till Stockholm gick helt okej. Tåget var 40 minuter försenat i Stockholm, men det var lugnt eftersom vi ändå skulle vänta på nästa tåg i 2 timmar.
Vi handlade lite att äta och jag proppade i mig en massa kaffe för att orka hålla mig vaken. Väl på nästa tåg som gick 23.55 från Stockholm hade jag jättesvårt att somna. Låg som en packad sill på två säten. Huvudet höll på att vridas av eftersom jag är för lång (uppenbarligen) för att kunna ligga så på ett bekvämt sätt (finns det?). Vred mig ungefär var 5:e minut och vaknade till av minsta lilla ljud. Sammanlagt fick jag väl sova ungefär 2 timmar den natten: BALL!
Vi var framme i Östersund kl. 7.03 och Sara kom och hämtade våra väskor. Christian och Sabina hängde på till Frösön, jag hakade på en klasskamrat till skolan för att käka frukost och köpa kaffe.
Vi hade tid för opponeringen mellan 8.15-17.00, vi var klara ca. 14.00. Vad skulle man göra nu då? Mitt tåg var bokat till 21.00 så jag hängde med Sara och co i 7 timmar. Vi tjejer stack till stranden på Frösön och hade lite picknick, sen åkte vi och handlade mat till grillningen samt lite dricka inför kvällen. Då dom skulle ut senare på kvällen så inhandlades det sprit. Jag köpte 4 cider i hopp om att dom skulle göra mig trött så jag kunde somna lätt på tåget. Det var asfint väder hela dagen, ca. 30 grader, och jag knatade runt i mina svarta jeans. Bra planering Sara, BRA!
På tåget tillbaka sitter jag vid ett bord tillsammans med ett äldre par. Min plats var vid gången och där skulle jag sitta hela natten (12 timmar) fram till Göteborg. Somnade efter mycket om och men, men det var samma sak där som på ditresan, vaknade hela tiden, vände och vred på mig och visste inte hur jag skulle ha benen. Vid det tillfället önskade jag fan att jag var dvärg. Framför allt när jag fick en mittemot mig från Sundsvall till Stockholm. Jo men tjena vad bra det gick att sova då! Jisses.
I Göteborg hade jag ungefär1,5 timme tills nästa tåg skulle gå. Käkade någon torftig frukost på det enda stället som var öppet (alla andra ställen öppnade kl. 10). Köpte med mig en kaffe på Pressbyrån, sen sov jag gott ett tag på tåget.
Under två dygn har jag känt mig riktigt skabbig. Inte kunnat duscha eller byta om till rena kläder, levt med mina saker i en liten resväska som jag, by the way, fått släpa med mig överallt. Detta är ingenting jag kan rekommendera till andra, men så är det att vara student, bara att acceptera. skönt bara att det är över och att man slipper åka samma resa innan höstterminens början.

Nu sitter man på jobbet. Hade rena rama lyckan att få en nattjänst just den här natten också. Jag var för snäll för att säga ifrån, men tack och lov kan jag snart gå och lägga mig, sen får jag sova i 6 timmar. Man får vara glad för det lilla, det har jag lärt mig efter dessa två dagarna på ett tåg.