Hallelulja

Jag måste bara få analysera Idol lite nu när det är paus och allt. Jag har ju mina aningar om vilka som går vidare och sen har jag mina förhoppningar. För är det något jag vet om svenska folket så är det att de inte går att lita på i såna här lägen. Jag har personligen röstat två gånger på den artist som jag anser är mest värdig en finalplats - nämligen Amanda.
Hennes röst är helt fantastisk och hennes känsla är helt obeskrivlig. Jag tror aldrig att jag har gråtit så mycket till en låt som en artist har stått och sjungit så rakt upp och ner som Amanda gjorde med Hallelulja. Den var helt amazing och med tanke på hur hon gör och vilken kapacitet tjejen har så vore det en skam om hon inte fick en finalplats. Sen kan man ha sina åsikter om hennes låt som juryn menade var en "utmaning". Seriöst? Visserligen var det en R'nB-låt, men hallå? Den var ju hur enkel som helst för henne. Om det var taktik eller omedvetet kvarstår att tänka på, men personligen så tycker jag att det var lite orättvist. Andreas fick Conga pga att han har svårt att röra sig. Marie fick Maneater pga att hon anses vara en ballad-drottning. Jag sa till mina vänner innan att: "Jag lovar att Amanda får en R'nB-låt."  Men inte fan trodde jag att den skulle vara så enkel som den var. Vad var resonemanget till att hon fick den? Att den skulle vara en utmaning för hennes röst, eller vad var det? Nej, nej. Där hade dom fel.
Oavsett vad så anser jag att Amanda är den artist som varit den bästa genom hela Idol (förutom Daniel) och om hon inte går vidare till nästa vecka så bojkottar jag hela finalen. Som om någon bryr sig...


128476-92  128476-93  128476-91

JAAAAA!

Jag är inte den som skryter och gillar verkligen inte folk som gör det, men nu måste jag bara få skryta lite om hur jävla stolt jag är över mig själv.
Tentan på förra kursen kom tillbaka idag, och jag kände när jag lämnade in den att jag kunde gjort bättre ifrån mig. Men jag var så trött på läraren och kursen i sig (hade haft en 5 veckors kurs med samma lärare innan - denna var en fortsättning på ytterligare 5 veckor) att jag sket i om jag fick E eller C (de har ändrat betygskriterierna nu till en skala från A - F). Anyway, vi fick tillbaka tentan idag och precis som alltid så fick jag en klump i magen och en oro om att jag kanske, kanske hade fått F (=U). Jag tittade och såg att jag hade fått B (=VG). B!!!! I can't believe this! Snacka om att jag fick tillbaka motivationen! Hela den här veckan har varit en pest. Har haft en sån sjuk hemlängtan och jag har inte varit det minsta motiverad till att plugga - förrän idag. Det kom tillbaka, och nu jävlar ska jag kämpa på de sista 2 veckorna. För hör och häpna: Det är bara 2 veckor tills jag kommer hem till Malmö!

Nu ska jag fan ta mig klara det här. Jag ska fan få ett lika bra betyg på den här kursen som den förra för denna är dubbelt så rolig som den förra!

Always Coca-Cola

Vad har hänt med julreklamen från Coca-Cola? Det är inte samma reklam som förra året. Ni vet den med lastbilarna som åker igenom en lite by och hela byn lyses upp av en massa julbelysning. Sen det bästa med hela reklamen: sången. Den är ju såååå mysig och slutar "Always coca-cola". Jag saknar tomten som blinkar i slutet. Jag brukar få julkänsla av den reklamen, men nu har dom pajat hela reklamen med en ny sång och en reklam som inte alls är lika stämningsfull som den förra.

Jag vill ha tillbaka den gamla reklamen!!!!

128476-90  128476-89

Stardust

Såg en helt underbar film i helgen, Stardust. Det var en hel del kända personer som var med, bl.a. Claire Danes, Michelle Pfiffer och Robert de Niro. Detta är en film som jag varmt kan rekommendera att se. Gillar man sago-filmer som Narnia och Sagan om Ringen så älskar man Stardust.


image86 image87 image88 
image84  image85 

Söndagsmys

De senaste timmarna har jag suttit och myst med julmusik i bakgrunden. Jag längtar så till julen nu! Vill bara åka hem till och hjälpa mamma att julpynta och klä julgranen! Tänker på förra julen när jag och min syster firade jul uppe i Norrland. Vi hade en viss hopp om att få en vit jul, men icke. Vi gjorde våra små desperata försök till att skapa en julstämning hemma i min dåvarande pyttelilla etta, och jag måste säga att vi lyckades rätt hyfsat. Det var skitmysigt att bara vara vi två. Det behövdes. Men detta året vill jag ha en "vanlig" jul med övriga familjen. Klä granen och lyssna på Vikingarnas julskiva som vi gjort sedan vi var nyfödda i princip. Åh vad jag längtar!
Låt de sista 2½ veckorna gå snabbt!
Det känns så skönt att i pincip alla klappar till syrran snart är klara. Bara jag hinner få den sista i tid så blir det perfekt. Annars får jag komma på någon bra nödlösning så länge, men det är det minsta problemet.

Idag har jag känt mig som en hemmafru. Har storstädat hela lägenheten, vilket jag inte gjort på 2 veckor minst, och tro mig: det behövdes! Usch vad det såg ut. Att folk ens har velat komma in här är ett under. Efter det ställde jag mig och bakade. Eller ja, förberedde. Degen ska jäsa i kylen över natten så hur resultatet blir får vi veta först i morgon. Ska bli intressant, men jag måste säga att det ser väldigt gott ut.


Fredagsgott

Ikväll blir det Idol som gäller, igen. Måste ju se vem som åker ut ikväll. Tyvärr så tror jag ju att Andreas åker ikväll. Han har inte samma breda arkiv som resten av gänget, tyvärr. Diggar honom skarpt, men jag tror att han kommer att synas i fortsättningen oavsett vad. Kvällen till ära har jag bakat en riktigt kladdig kladdkaka med chokladkross *mmmm* och E köpte chips och dip som vi ska smaska på ikväll. Onyttigt, jag vet, men man måste få unna sig något gott här i livet med. Man kan inte bara leva på torrfoder och kaninmat hela tiden, då finns det ju ingen ljuspunkt här i livet.

Jag skulle vakna mitt i natten...

Låg vaken inatt till typ 1.00. Jag gick och la mig klockan 21.00, men kunde inte somna. Då jag skulle upp 6.30 idag kände jag ännu mer press att somna eftersom jag brukar vara så trött vid den tiden, oavsett hur mycket sömn jag fått natten innan. Efter att ha legat och vridit mig ett X antal timmar så fick jag panik på mig själv och visste inte vad jag skulle göra för att somna. Kom genast att tänka på Winnerbäcks låt Om du lämnade mig nu där en textrad går: "Jag skulle vakna mitt i natten och gå upp och ta en lång promenad". Då det var askallt ute så tänkte jag att jag skiter i att ta en promenad men jag kan ju alltid ligga och lyssna på musik. Mycket riktigt. Satte på mobilen och låg och tittade på mina filmklipp från Winnerbäcks konsert i förra veckan. Efter att ha sett klippen ungefär 5 ggr så stängde jag av och somnade som ett litet barn.
Tack Lasse!


Bonde söker fru

Jag älskar detta program! Jag kan inte sluta titta på det. Tack E för att du fick mig att börja titta på det. Men jag måste säga att jag tycker lite synd om killen. Han är ju inte direkt den mest pratsamma killen som finns på denna jord. Haha!



Och den här stackaren då?! Haha! De verkar vara perfekta för varandra - inte så pratsamma någon av dem. Men de har ju ett gemensamt intresse - grisar. Tur att det finns något som de kan "prata" om.


Haha

Inte ofta man ser en vuxen "karl" böla på tv. Haha! Här fick jag min dos av skratt idag.


Ändring

Hur kommer det sig att jag inte kan hitta en kille som är normal? Är de inte för avvisande så man tröttnar så är de för på så man bara vill kräkas, eller varför inte det bästa av allt: de är otrogna. Gällande det sista så verkar det som att jag har någon slags magnet eller en skylt i pannan där det står att alla upptagna killar ska komma till mig för att få något kul. Det värsta med de fall som jag varit inblandad i detta så har jag vetat om det. Jag kan inte helt skylla på killen för det skulle inte vara rätt. Många har frågat mig varför jag ens har fortsatt och inte bara sagt ifrån direkt. Ja, det kan man fråga sig. Antagligen för att det man inte kan få lockar mycket mer än det man kan få. Det är som det gamla talesättet: Man vill alltid ha det man inte kan få. Sant. Det stämmer perfekt på mig. Jag antar att jag vill ha en spänning och söker mig automatiskt till de killar som är upptagna, trots att jag vet om det. Det kan nog handla en del om bekräftelse också - att jag får bekräftese att jag kan få det jag vill oavsett omständigheterna. Det känns ju fruktansvärt nu när man får ner det på pränt att jag faktiskt har vetat om att killen i sig inte är singel och att jag ändå bara har fortsatt. Om jag ska vara ärlig så har jag inte tänkt på det faktum att de har en annan hemma hos sig som väntar, utan jag har bara gillat uppmärksamheten som de ger och i tid och rum så försvinner tanken på en sambo eller flickvän som väntar. Fast å andra sidan kan jag tycka att det inte är mitt problem, det är ju inte jag som är otrogen och ska ha dåligt samvete det är ju faktiskt han. Det är ju han som gör mest fel, inte jag. Jag hade ju lika gärna kunnat varit ovetande. Men sätter jag mig in i hans flickväns situation så är det klart att jag hade blivit arg på "den andra", men jag ade ju mest blivit arg på honom. Det är ju trots allt han som hade svikit mig och varit trogen, henne har man ju inga förpliktelser till - mer än att jag hade tyckt att hon skulle låtit honom vara.
Ja, det är fan inte lätt det där. Lätt att sitta så här och säga hur man hade gjort, tyckt och sagt, men när det väl hade hänt så hade jag antagligen gjort helt annorlunda. Allt jag vet utifrån detta är att jag måste ändra på mitt beteende illa kvickt innan någon blir ordentligt sårad.


Copy-cat

1) VAD GJORDE DU FÖR 10 ÅR SEN?
Jag var 11 år då. Jag gick i femman. Hade bara bott i Malmö i 1½ år. Hade väl inga världsliga problem direkt, mer än mycket i skolan (tyckte man då iaf).

2) VAD GJORDE DU FÖR 1 ÅR SEN?
Jag satt i samma stad som jag gör nu och gör samma sak som jag gör nu: pluggar till socionom. Dock väntadej ga på praktiken som nalkades, nu väntar jag bara på jullovet som kommer om 3½ vecka. NAJS!!

3) FEM SNACKS DU GILLAR.
1. Popcorn i kastrull (Så mycket godare än micropop!)
2. Chilinötter
3. Exotiskt snacks
4. Grönsaksdip
5. Torkad aprikos

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL.
1. Kom änglar - Lars Winnerbäck
2. Mmmbop -  Hanson
3. Vraket - Lisa Ekdahl
4. Curly Sue - Takida
5. Gallery - Mario Vazquez

5) VAD SKULLE DU GÖRA OM DU VAR MILJONÄR?
Först och främst skulle jag ju inte gå på CSN-lån. Sen skulle jag shoppa som fan, vilket jag inte gjort på evigheter känns det som. Jag skulle sätta in de sparpengar jag använt upp på ett sparkonto och spara en hel del till en resa i sommar (med vem vet jag inte...).

6) FEM DÅLIGA VANOR!
1. Blir lätt irriterad på småsaker.
2. Svårt att säga ifrån.
3. Dålig på att planera (iaf när det gäller skolasaker).
4. Kaffe-beroende.
5. Dålig på att komma ihåg viktiga saker (oviktiga saker fastnar desto bättre).

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA.
1. Träna
2. Tjäna pengar
3. Umgås med vänner
4. Laga mat (när det kommer till bjudningar)
5. Prata i telefon

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KÖPA ELLER KLÄ DEJ I.
1. Di Leva-liknande klänningar. NO THANX!
2. Jazz-byxor
3. Latex
4. Skinnbyxor
5. Baddräkt

9) FEM FAVORITSAKER.
1. Mobiltelefon
2. Datorn
3. Min säng hemma i Malmö
4. Friis-väskan
5. Min lilla lya här uppe i norr

10) UTMANA FEM PERSONER.
Orka! Nej, det blir för drygt. Den som känner för att göra en egen får ta och göra det helt enkelt.

Ärthjärna

Lyssnar på en italiensk låt nu. En version av Perikles - Var ska vi sova inatt. Jag kommer så väl ihåg när jag lyssnade på den i somras med L och jag frågar henne om hon vet vad ordet Calzone betyder (dom sjunger det i texten).

L: Det betyder pizza.
Jag: Jaha. Gör det? Fan vad häftigt.
L: Nej, jag vet inte. Jag bara skojade.
Jag: Jaha, jag trodde att du visste. Det hade varit häftigt i så fall.


Dt är ju tur att man aldrig  har påstått att man är smart...

Magiskt

Var på Winnerbäck igår med Emma. Min första konsert med honom, men definitivt inte den sista (om det nu kommer fler, men det hoppas jag verkligen!). Sån underbart skön stämning. Hela publiken stod och gungade med och sjöng som aldrig förr. Det var flera låtar som var helt otroliga, men det som verkligen berörde mig var när han och en tjej i hans nya band sjöng "Om du lämnade mig nu". Den låten betyder mycket och när dom sjöng den - DAMN! Började nästan tjuta. Tack och lov filmade jag den låten så jag kan kolla på klippet flera gånger. The Grand Finale bestod i att han först körd "Elden" själv med endast en kille på piano och (ingen gitarr). Sedan kom hela bandet in igen och så körde de såklart "Kom änglar". Säga vad dom vill, men den låten är fan magisk live - liksom hela han.

Förbandet han hade med sig denna gång var ju helt otroliga. Ett tjejband från Västervik som spelade flertalet instrument. Underbara röster och underbar musik. Liter Winnerbäck-stuk över denna tjegrupp. Tänkte att jag skulle göra lite reklam för denna grupp när jag ändå är igång. Btw - dom heter Abalone Dots.



Abalone Dots - Long Lonely Road



Abalone Dots - Alive but not abused

Money, money, money - must be funny to have

La  upp kläder på Tradera tidigare i dag. Jag måste bara säga att det är nog världens bästa sätt om man är luspank att få in lite extra cash. Lika gärna som man kastar eller ger bort saker som bara ligger och skräpar i garderoben kan man lika gärna sälja skiten. Den här gången tog jag saker som jag aldrig hade tänkt sälja/kasta/ge bort annars. Jag frågade mig flera gånger om jag verkligen skulle och: JA! Är man jordens fattigaste person och måste ha pengar till presenter för att varenda jävel fyller år i november så är man så illa tvungen att släppa taget om plagg som man tycker mycket om. Jag kan ju göra det med killar så då ska det väl inte vara så svårt med kläder kan man tycka.

Same shit all over again

Satt och kollade igenom min inbox på mailen tidigare i dag och läste framför allt mail ifrån en viss person och jag bara kände hur känslorna sprudlade i mig igen. Alla vet hur det slutade och det var lika bra, men när man läser mailen så får man ändå det där pirret i magen och känslorna kommer tillbaka igen. Det kvittar hur mycket han sårade mig och hur mycket jag led tiden efter att vi hade pratat, jag kan fortfarande känna att vissa känslor finns där. Dessa människor är så hima manipulativa och de kan verkligen få en att känna sig speciell och som om man var den enda som fanns på jorden. De vet precis vilka knappar de ska trycka på och vet precis vad de ska säga för att man sakta men säkert ska smälta för dem. Detta var precis vad jag kände när jag läste mail för mail. Alla de känslor som sprudlade i mig då och den glädje jag kände inombords kom tillbaka - i alla fall för ett ögonblick. Tills jag kom ihåg vad han hade gjort och hur han hade gjort det. Verkligheten slog mig i ansiktet ännu en gång.
Jag kan inte gå runt så här. Jag ger mig in i samma sak igen och det kommer att sluta med att jag inte vet hur jag ska ta mig ur det hela för att det känns fel. Jag vill ju bara ha en liten flirt, inget seriöst. Inte med honom i alla fall! Finns andra som jag kan slösa den energin och kraften på. E och jag har pratat ganska mycket om detta och hon pratar mycket om henne och hennes nuvarande pojkvän. Det är DET jag vill ha. Den kärleken som är besvarad precis på samma nivå. Inte vara något substitut för att han inte kan få ett ligg hemma eller helt enkelt bara vara "den andra kvinnan". Jag vill ha en besvarad och gränslös kärlek. Ska det vara så svårt at hitta i detta avlånga land? E har satt den perfekta förklaringen på min situation som jag tycker stämmer till 100%. Jag är kär i kärleken. Och så kommer det nog vara ett bra tag framöver tills jag kan släppa det förflutna och inte ge mig in i liknande situationer igen. Hur fan man nu ska lösa det problemet..


Julstämning

Just nu har vi ca. 1 dm snö här uppe i södra Norrland och jag har kommit in i sån julstämning, REDAN! Detta är inte likt mig. Jag brukar alltid beklaga mig varje höst när alla butiker börjar plocka fram julpynt redan i september - oktober, men i år är det annorlunda. Jag vill bara plocka fram ljusstakarna och ha glöggkvällar med kompisarna. Detta året ska jag fira jul hemma och det ska bli helt UNDERBART! Förvisso ska jag jobba natt julafton, men jag hinner i alla fall se Kalle Anka och smaka lite av julmaten innan det är dags att göra min tjänst för staten.
Var på stan i fredags och fönstershoppade lite (ekonomin suger duktigt denna månad) och gick och tänkte på vad jag ska ge min syster i julklapp (samma bekymmer varje år). Vi kom båda överens om att vi inte skulle köpa så dyra saker i år pga att vi båda har (eller kommer att få) dålig inkomst. Är det någon som har ett förslag på vad jag kan ge för roligt för en billig slant så är ni välkomna. Jag är helt slut på idéer. Alla mina idéer kostar för mycket (som vanligt).

Btw syrran: Jag skulle gärna vilja ha en plattång i år. Behöver inte vara så dyr, bara den funkar.

Finally

Är så himla stolt över min syster! Som hon har kämpat hela våren och sommaren och så ÄNTLIGEN får hon svar och HON KOM IN!!!! Fattar ni?? Min syster ska bli polis, POLIS!!! Det hade jag aldrig trott för ett par år sen, men satan vad stolt jag är över henne.