Peace and Love

Hade grannen nere på kaffe innan och vi gick in och tittade på hemsidan för Peace and Love-festivalen som är i Borlänge i juni. När vi satt där och tittade så såg jag att det var den ena bra artisten efter den andra som skulle dit, bl.a. Kent, Takida, Sugarplum Fairy, Adam Tensta, Miss Li, Petter m.fl. Kollade också vad biljetterna skulle kosta. För alla dagar skulle det kosta 1195 och 695 för bara en dag. Men eftersom alla de artister man så gärna vill se är på olika dagar (så klart) så lär man ju behöva köpa ett pass för alla 6 dagar. Typiskt! Och jag som inte har ekonomi för detta just nu, men GUD vad jag vill dit. Bättre det än fattiga Malmöfestivalen som inte ens är i närheten av detta.

Partaj

Bokade biljetter till pappa den 30 mars. Ska stanna från torsdag morgon till söndagkväll - NAJS! Orkar inte sitta här uppe all by myself en hel helg. Valborg och allt, men vem bryr sig? Valborg är amatörernas kväll ändå så jag kan inte bry mig mindre. Såå kul är det faktiskt inte på valborg. Hellre sitter jag hemma hos pappa och kopplar och umgås med honom för en gång skull än är ute och super skallen av mig och vaknar med ångest dagen efter.
På tal om att supa skallen av sig så blir det fest ikväll. Får se hur det blir med utgång, är inte så himla sugen på det. Men jag antar att när andra börjar prata om det och när vinet halkat ner efter en stund så kommer den vanliga Sara fram och ska med på allt. As ususal. Kan ju inte påstå att jag har varit ute så mycket det här året. Tror inte att jag varit ute på en nattklubb sen juldagen. Satt och tog någon öl en kväll på stan för ett tag sen, men inte annars. Kanske är på tiden nu med andra ord.

128476-127

Äntligen...

...är kursen slut! Vi hade en sista uppgift under dagen idag som ska vara inne på måndag kl. 8 och jag blev i stort sett klar med den idag. Gud vad skönt det känns. Ett steg nämare hemfärd och sommarlov och ett steg närmare till att få lämna den här tråkiga stan. En sak är säker: Jag kommer ALDRIG att besöka den här staden i framtiden, inte ens för semester för det kommer bara att väcka alla ångestkänslor och dom vill jag helst bli av med när jag flyttar hem igen och aldrig få tillbaka. Nu är det Kriminologi nästa med början på onsdag och jag måste säga att jag har nog aldrig varit så laddad inför en kurs som jag är inför denna. Tyvärr, måste jag säga, så är mina förväntningar på kursen jättehöga. Tyvärr säger jag för att jag har fått lära mig av tidigare erfarenheter att höga förväntningar oftast gör en missnöjd. Men men, intressant ska det bli i alla fall.
Om två veckor kommer mamma och jag sitter och räknar ner i almanackan nu. Träffade henne senast i måndags men saknar henne som fan. Ska bli så mysigt när hon kommer upp, en hel helg för oss själva. Platsen kunde kanske varit lite bättre, men men.. Man ska vara glad för det lilla.

Back again

Jaha, då var man tillbaks igen då. Uppe i Norrland och tillbaka till kylan och den riktiga vintern. Hade en helvetesnatt på tåget, men det är ju sånt man får räkna med som student. Eller hur?
Satt och lyssnade på två stycken redovisningar á 2 timmar vardera, med början klockan 8.15. Det var tur att de var så intressanta båda två annars hade det varit ännu svårare att hålla sig vaken än vad det redan var, då nattens sömn bestod av maximalt 4 timmar. I morgon är det dags för våran tur och jag måste erkänna att det är blandade känslor inför morgondagen. Det är en viss nervositet (som vanligt) och en viss förväntan då jag ändå tycker att det ska bli ganska kul. Men just att det kommer att vara ca. 80 ögon som tittar på en i två timmar får en ju att känna en viss nervositet och prestationsångest. Men men, jag ska väl ta mig förbi detta med som jag gjort med allt annat hittills.

Malmö

Idag var jag inne i stan och fikade med en vän som jag inte träffat på snart 2 år. Helt sjukt vad tiden går. Vi satt på Wayne's Coffee i nästan 2 timmar innan vi begav oss ut i, hör och häpna, vårvärmen. Vi traskade ner mot Indiska och sög in varenda solstråle innan det var dags för mig att ta bussen hem. Fan att man ska plugga i andra sidan Sverige, känns som att man aldrig ägnar tillräckligt med tid till vännerna.
Det var verkligen jätteskönt väder idag, men gläds inte för länge för ikväll kommer en snöstorm som heter duga. Ska snöa i princip hela helgen - BALL! Dagens väder gjorde ju att man fick lite värkänslor i sig i alla fall, men den lär väl försvinna framåt kvällen här antar jag. Jävla skitväder.

Home sweet home

Ja nu stter man då äntligen här efter en 13 timmar lång tågresa. Inget att rekommendera, men vad ska man göra när ekonomin tryter och man bara vill hem?
Hade hoppats på att få lite vårkänslor nu när jag är hemma eftersom våren lyser med sin frånvaro uppe i Östersund. Vad kommer man hem till? Jo, snö. Men KUL! Jag har sett tillräckligt med snö den här vintern och påsken för mig innebär att våren är på väg, inte att det är vitt ute på marken. Jag vill ju gå på stan och känna värmen och våren, men inte då. Får helt enkelt vänta till juni när jag kommer hem nästa gång och tragiskt nog missa den underbara våren i Malmö i år. Förhoppninsvis så kommer våren i Östersund om en månad så att jag kan få lite vårkänslor i mig. Just nu vill jag bara göra som Ronja Rövardotter och gå ut och skrika ett vårskrik, men det blir ju lite fel när våren inte är kommen än.

128476-126

Schlager-drottning

Ikväll var det då dags för den efterlängtade och omtalade finalen i årets melodifestival. Satt och hejade febrilt när det ena bra bidraget efter det andra framträdde. Måste säga att den här finalen är en av de bästa som jag kan komma ihåg. Det var många bidrag som jag kände att jag gärna hade skickat till stora finalen, men efter att juryns röster presenterats så förstod man ju i princip vem som skulle vinna. Personligen hejade och röstade jag mest på Sanna Nielsen då den verkligen fick mig att rysa i hela kroppen. Kände hur ilningar gick längs med ryggraden när hon tog den första tonen. Visst, det var en ballad, men den här låten berörde mig verkligen som fan. Låten är magisk och den kommer att spelas sönder på radion. Me like, helt enkelt.
I övrigt så var Amy Diamond, Linda Bengtzing, Charlotte Perelli, Rongedals, Frida, BWO och Nordman också bra. Framför allt Lindas låt kommer att spelas sönder på krogarna, BWO och Amy Diamond lär Rix FM spela sönder de närmsta dagarna. Fridas låt gillade jag eftersom det var en låt som gjorde mig glad och jag fick energi av den. Hade jag velat skicka den vidare? Nej. Men jag gillar musiken och soundet på låten, men den kan stanna i Sverige.
Var det då rätt låt som vann? Svårt att säga när tävlingen i övrigt var så himla jämn och det var starka bidrag som gått vidare, men ja, jag anser att det var ett bidrag som skulle vinna. Men däremot säger jag inte att det inte fanns andra bidrag som jag gärna hade sett i samma sits som Charlotte nu är i. Det var jämnt, men jag är varken besviken eller jätte-exalterad.

Isvaksbad

Ikväll badade jag badtunna med E och E. Det kostade 50 kronor och då fick man bada badtunna som en nisse stod och eldade, man fick doppa sig i en isvak och sedan bada bastu. Allt detta med en underbar utsikt över hela Storsjön. Synd bara att det inte var lite mörkare och lite klarare så man kunde se solnedgången, men men, det kommer fler gånger. Jag trodde inte att jag skulle doppa mig i isvaken då jag är en riktigt badkruka, men det slutade med att jag var först i och att jag doppade mig tre gånger. Kallt som f** var det, men det kändes underbart efteråt. Detta kan jag verkligen rekommendera till andra för efteråt kände man sig verkligen som en ny människa och man kände sig frisk på något vis. Skumt, men skönt. Detta behövdes efter denna dag och inför morgondagen.

Lektyr

Fick en av de fyra böckerna idag till nästa kurs. Herrehud säger jag bara! Ungefär 700 sidor om Svensk rättspsykiatri, sen tillkommer 3 böcker till, varav en av dem är ungefär lika tjock som denna. Tur att det är ett intressant ämne i alla fall, annars hade det känts jobbigt, framför allt nu när jag är så pass skoltrött. Har tänkt att jag ska läsa när jag är hemma på påsklov, men frågan är hur mycket jag kommer att ha tid för det. Som det ser ut nu är i princip alla dagar inbokade, förutom vissa som jag avsatt till mina vänner. Men hur fan ska jag hinna med att läsa 700 sidor på en vecka? Snacka om jäkt och stress.

12 timmars arbete - minst

I morgon väntar en heldag framför tv-skärmen när vi ska redigera våran film. Vi har material på nästan 1 timme som ska kortas ner till en film på 15-20 min. Vi har väl räknat med att få sitta i alla fall 12 timmar bara i morgon, sen kommer vi säkerligen få sitte fler dagar i helgen. Snacka om att man lär vara flottig i huvudet när man går därifrån. Dålig luft, mörkt, instängt, konstigt ljus cfrån tv-skärmen och många åsikter. Avundsjuka?

128476-125

Ungefär så här kommer det nog se ut i morgon, om vi skippar morgonrocken och att hon sitter själv. Lägg till fem personer så liknar det mer våran situation.

Snart så

Filmningen idag gick över förväntan. Tjejerna var superduktiga och det var verkligen inget trams. Dom som tramsade och som var tvungna att ta om olika scener var snarare jag och E som inte kunde hålla oss för skratt då övertröttheten hade satt sina spår efter en lång dag.
Huvudvärken har kommit tillbaka, men däremot har halsontet gått över (for now). Jag har inte riktigt haft tid att känna efter heller eftersom hela dagen har flugit förbi. Äntligen får jag snart gå och lägga mig och vila upp mig. Vill hem nu och i morgon är jag ännu en dag närmare målet som är måndagkväll. I morgon lär ju flyga förbi med då hela dagen är fullbokad, likaså fredag. Sen är det ju bara lördag, söndag kvar. Snart invaderar jag Malmö igen för en vecka ch det ska bli såååå skönt.

Hollywood nästa?

Hela morgondagen kommer att bestå av filmning. Först ska vi filma med Ellen-tjejerna och deras projekt i steg 2 i Ellen. Detta kommer att ske på förmiddagen. Sen på eftermiddagen så ska min grupp i Samhällsarbete göra en film om Ellen, varvat med intervjuer och värderingsövningar. Det kommer att finnas en "historia" genom hela filmen och jag måste säga att detta är en film som jag kommer att vara supernöjd med. Budskapet kommer fram på ett bra sätt och hela filmen känns kanon! Man kanske skulle valt media i stället med tanke på att detta är andra filmen på 1½ år i utbildningen. Nu får vi bara hoppas att vi kan filma som vi vill utan att det ska uppstå problem då vi bara har imorgon eftermiddag på oss. Inget trams och inget flams med andra ord. Håll tummarna!

Best song ever

Jag har lyssnat på Takida ett tag nu, och jag måste säga att detta är ett av Sveriges bästa rockband. Många vet inte att de är från Sverige, Ånge för att vara exakta, och blir förvånade över att aldrig ha hört dem innan.
Nu har de legat på Svensktoppen ett bra antal veckor nu och de är nu 9:a på Trackslistan med låten Curly Sue. Detta är en av de bästa och starkaste ballader jag hört på länge. Det är en låt från hjärtat som verkligen berör. Denna låt har jag fällt många tårar till eftersom den kan förknippas med mycket. Maxa volymen och njut av skön sång som skrållar ur högtalarna. Skit i grannarna ett tag då denna låt gör sig bäst med riktigt hög volym. Lyssna och njut!



I am Sam

Denna film gick tidigare idag på 4:an och då jag kände igen titeln men aldrig sett den så bestämde jag mig för att slappa framför tv:n så här på lördags eftermiddagen. Ni som inte sett den - Se den! Historien var helt underbar och handlingen var så gripande att jag låg och bölade till minsta lilla dramatik. Sean Penn gör en lysande insats som förståndshandikappad. Helt sanslöst hur han har lyckats fånga rollen fast att han i själva verket inte är det. Totally amazing if you ask me.

Kurser, pengar och jobb - en students eviga bekymmer

Just nu vill jag bara att den här kursen ska ta slut så att jag får börja med nästa. Den kursen är nämligen en valbar kurs och jag valde att läsa Kriminologi då det legat mig närmast ända sedan gymnasiet. Visst, det fanns andra kurser som verkade bra och intressanta, men jag är ganska insatt i detta ämne med så jag tror att det kan vara till nytta för mig. Satt och beställde littertur till kursen innan och nu känner jag bara att böckerna ska komma så att jag får sätta mig in i den och börja med kursen. Jag har bestämt mig för att lägga ner mitt allt i den kursen. När det är en kurs som jag har valt att läsa själv, inget obligatoriskt med utbildningen och liknande, så känner jag att då måste jag väl fan få ett bra betyg.
Dessutom vill jag bara hem nu. Hem och jobba och få pengar. Ska försöka jobba så mycket som möjligt i sommar. Inget onödigt ledigt här inte. Är man student så är man och då sliter man arslet av sig, så är det bara. Jag har nog aldrig varit så pengagalen och snål som jag ä nu. Minsta lilla krona som jag kan spara eller tjäna in det tackar jag för. Man lär sig verkligen att leva som ensamboende student, det vill jag säga.