Sjukt

Beställde nya linser på nätet förra veckan, fick dom idag. Har kommit på att det är alldeles för dyrt för mig att gå på Synoptik numer eftersom jag inte får någon månadsräkning utan de vill att man i stället ska punga ut 1500 spänn i ett nafs för tre månader. Nej tack sägar jag då. När man i stället kan få linser för tre månader för ett pris på strax under 600 kronor så lönar det ju sig i slutänden. Helt sjukt att de ska ta såna vidriga priser för något som de flesta människor behöver idag. Inte många som väljer att använda linser/glasögon för nöjets skull. Det finns ju såklart de som använder färgade linser pga att de vill byta ögonfärg ett tag, men de kostar ju inte i närheten av de priser en annan får betala. Likadant är det ju med glasögon för de som vill ha det fast att de inte behöver det för syns skull. De glasögon som dessa människor köper är ju väldigt mycket billigare än vad en annans glasögon skulle kostat. Eftersom jag är praktikst taget halvblind, nej inte riktigt men det känns fan så, så får jag ju betala ännu mer beroende på hur mycket styrka jag ska ha. Helt sjukt detta. Inte direkt rättvist heller. Men tack och lov så finns det ju Lensway och Lenson som man kan beställa ifrån, annars vet i fan vad jag hade gjort som fattig student och linsanvändare.
Kan inte glömma en kommentar jag fick från en klasskompis jag hade i mellan- och högstadiet. Jag fic mina linser i 8:an så innan dess anvönde jag då glasögon och i och med att jag behövde så starka glasögon så blev ju så klart glaset i dem ASTJOCKA. Hon sa en gång: "Du har ju för fan coca-bonnar framför ögonen!"  För er som inte förstår skånska så jag flika in med att  "coca-bonnar" betyder botten på en coca-cola flaska i glas. Hon menade alltså att det var så tjocka mina glas var =P Haha! Sjukt.

Tråkig måndag

Gick upp vid tio-tiden i morse och skulle börja plugga på mina instuderingsfrågor. Gick sådär att komma igång, men när jag väl satte mig så gick det fan fort tyckte jag. Har äntligen fått in dagens dos av frågor och är helt slut i skallen. Får antagligen komma tillbaka till vissa av dem senare för att se att de verkligen sitter där de ska.
I morgon har vi våran redovisning av vårat grupparbete om schizofreni. Vi har gjort världens coolaste film i stället för att stå där framme och prata (HATAR). Skickade filmen till systern min men har inte fått någon respons på den. Det värsta med film så där är att få se och framför allt HÖRA sig själv =/ Varför är det så att man låter så konstigt? USCH! Låter man verkligen så där? Det måste man ju eftersom alla de andra som är med låter precis som vanligt. Hjälp! Aja, bara att acceptera, får sitta och blunda och hålla för öronen i morgon i salen.


Söndag, söndag

Vaknade vid tjugo i 11 i morse (trodde jag). Kände ångesten komma krypande inom mig med vetskapen om att jag borde sätta mig och plugga till tentan. I stället sätter jag på tv:n, och vad ser jag? Jo! 3:an visar Svanprinsessan =) Överlycklig blev jag då jag älskar tecknade filmer!
Kliver upp och sätter igång datorn och käkar frukost framför tv:n. Sätter mig och ska börja med instueringsfrågorna när jag helt plötsligt får se att 5:an visar Barbie som tiggarflickan och prinsessa!!! Så blev det med dom frågorna. Slänger mig genast framför tv:n, överlycklig över att de en tråkig söndag visar 2 (!) tecknade filmer =) Kan det bli bättre?? E ringer mitt i filmen och frågar om jag ställt tillbaka klockan.. Nej, inte trodde jag att det var idag! Trodde det var typ nästa helg. Jag blev skitglad och hade inte längre lika stor ångest för at jag inte hade börjat plugga kl. 13 (nya tiden).
Efter det sätter jag mig till slut framför datorn och börjar göra de sista 26 frågorna.. Tog lite tid, men med hjälp från både C och E så blev dom till slut klara *pustar ut*. Så nu ska jag bara njuta resten av kvällen över denna trevliga söndag. Har ju 4 dagar på mig att plugga på tentan nu så det ska nog gå bra. (Hoppas det iaf.)
På fredag är det en vecka tills mamma och HAN kommer. Ska bli sååå kul att äntligen få träffa mamma igen efter så lång tid!
På onsdag är det BARA en månad kvar tills mina änglar kommer hit och hälsar på =) GUD som jag längtar! Saknar er alla sååååååååå mycket!


Lördagkväll

Har nog aldrig skrattat så mycket som jag gjorde ikväll, helt sjukt. Satt ute hos E och åt varma mackor, drack te och snackade en himla massa skit. Vi kom in på gamla minnen från skolan och de som var retade i klassen typ. E berättade att det var en kille i hennes klass i 1:an på lågstadiet som alltid satt och grejade i hans bänk (de hade sån bänk som man lyfter på locket för att öppna, i trä). En dag hade han suttit där med huvudet nere i bänken och E gick förbi och smällde ner locket i skallen på honom. Haha! Han var tydligen "klassens nörd" och kallades "Böl-Mange" för att han bölade hela tiden. Haha! Så elakt egentligen, men GUD vad roligt det var när hon berättade det. En annan sak var med samma person och han hette Magnus men kunde inta stava sitt namn så han stavade det "Magrus" =) Haha! Skapligt roligt när man är övertrött och allmänt seg och så berättar någon en sån sak.
Var en helt underbar kväll där ute. Skitmysigt att bara sitta och ta det lugnt. Kom hem vid en ganska skaplig tid med, inte alls så sent som jag trodde. Tack och lov att D var med, annars hade jag nog stannat längre..
Kände mig som Bambi på hal is när jag gick hem från bussen, snorhalt ute ju. Och inte kan de sanda här ute med. Får panik så fort man går utanför dörren. Snart kommer jag att dratta omkull, bara en tidsfråga om när det kommer att hända.

Nej nu kallar sängen. Nighty night

image104


Lördag igen

Har suttit med alla dessa instuderingsfrågor hela morgonen =/ Allmänt deprimerande en lördag. Känner mig som att jag inte har något liv. Tack och lov så har jag bara 26 stycken kvar (har gjort 39) så jag känner mig lite duktig iaf.
Ikväll ska jag antagligen laga mat ihop med klasskamraterna, om vi kan komma överens om något att laga vill säga. En tycker inte om det, en vill inte ha det, och så håller det på. Orka! Bara ta något. Orka taja om det hela dagen.
Helt underbart väder idag. Snön ligger kritvit på marken, solen lyser ner på den glittarnde snön och det kommer lite småflingor ringlande ner från den fina himlen. Nu är det vinter allihopa i Norrland! så mycket gladare man blir bara vädret är bra, helt sjukt =)
Nej, här blir ingenting gjort. Dags att återgå till plugget, bara 6 dagar kvar till tentan nu, bäst att rappa på.

Ta da!

128476-102

Insnöad

Vaknade av alarmet på mobilen kl. 05.50 i morse, OBS! 05.50! Irriterad, trött och allmönt seg går jag upp och retar mig på att jag lovade att följa med honom på återbesöket på sjukhuset idag. Går upp och duschar, klär på mig osv. Drar sedan upp persiennerna och vad ser man? Jo en halvmeter snö som ligger + att det bara vräker ner fortfarande, KUL!
Vi tar oss till bussen som Bambi på hal is och min irritation bara stiger ännu mer inom mig på detta väder i oktober månad. Väl framme på sjukhuset efter mycket om och men sitter jag i väntrummet och läser en tidning för att hålla mig vaken. Tyst oh lugnt som det är känner jag hur jag nästan somnar in till "I wish I was a punkrocker" på radion. Han kommer ut till mig och vi beger oss vidare till Pressbyrån för att sitta och vänta på att klocan ska bli 10 och tar en varsin kopp kaffe under tiden.
1½ timme senare beger vi oss vidare till Bik Bok för att lämna tillbaka min jacka, vars dragkedja gått sönder. Jag hade världens historia i uppmålad i huvudet eftersom jag var helt 100 på att jag skylle få ett tillgodokvitto tillbaka. Till slut frågar kassörskan: "Vill du ha pengarna direkt på kortet?"  Stående som en fågelsholk nickar jag tillbaka ett Ja. Lycklig över mina 700 kronor jag fick tillbaka tar vi oss till Konsum för att handla mat inför helgen. När jag står och plockar i mitt helggodis i en påse ser jag hur en äldre gubbe står och plockar i sitt godis med händerna. Med händerna! Hallå?! Har han inte lärt sig någonting om allmän vett och hyfs? Verkade verkligen inte så. Jag flyttar mig till ett ställe jag vet att han inte varit på och sneglar lite då och då mot hans håll. När han väl ska gå och betala sin påse ser jag hur han tar en näve med cola flaskor och trycker in i käften! Jag kunde knappt tro mina ögon! Alla dessa pensionärer klagar på "dagens ungdomar" som inte visar någon respekt eller hyfs. Men alla dessa pensionärer då? Ska de få bete sig precis hur de vill utan att någon bryr sig? De pratar om "den gamla goda tiden". Men vi lever faktiskt på 2000-talet. Allting kan inte vara som det alltid har varit, acceptera och gå vidare för helvete!

128476-4




128476-3




128476-2


128476-55