Skola och praktik

Nu har jag avverkat sista veckan på sommarjobbet. Den här gången känns det faktiskt inte så tråkigt. Klart att jag kommer sakna alla härliga människor som jobbar där, men herregud, jag kommer ju jobba nätter framöver så det blir ju inte sista gången jag ser dom. Praktiken börjar på måndag och jag är väldigt förväntansfull. Tror att det kommer bli skitbra och att jag kommer trivas som fisken i vattnet. Jag ser verkligen fram emot det. Nu har jag ju bara ett år kvar innan jag har pluggat klart. Lite läskigt om jag får säga det själv, framför allt med tanke på att denna termin kommer gå sjukt fort och snart har jag en C-uppsats på halsen.

När jag kom hem idag låg ett paket från CDON och väntade på mig. Jag hade helst glömt bort att jag beställt skivor där för ett tag sen då paketet har tagit ett tag innan det levererades. Så nu går Svenska Akademien varm här hemma i skivspelaren. Har en skiva som ligger på vänt, men den kommer nog snart i brevlådan. Mmm, jag blir så glad av sån här musik. Tack M för att du tog med mig på festivalen när de spelade! Nu har jag så mycket skivor att jag inte vet vart jag ska göra av alla. Måste verkligen köpa ett nytt cd-ställ, men vart har dom bra och hyfsat snygga cd-ställ? Hittade ett på IKEA för ett tag sen, men är lite allergisk mot svart då det suger åt sig damm som satan. Någon som har ett tips på snyggt cd-ställ till ett bra pris?

Som jag hade dig förut

Vissa dagar passar den här texten in så klockrent.

Du springer aldrig ifatt när jag väl är där
Jag vill inte tänka framåt men är livrädd att fastna här
Nu kan det vara för sent att säga som det är

Vi testar nya vägar som aldrig tycks ta slut
Jag har försökt att fånga den andra men aldrig nått ut
Jag vill ha en sista chans så jag säger rakt ut:
Jag vill ha dig nu som jag hade dig förut
Jag vill ha dig nu som jag hade dig förut

Jag vet att det är svårt över telefon
Men när jag har dig nära vill du därifrån
Jag vet att du har tänkt men berätta hur du mår

Jag har försökt att träffa andra men det är inte så lätt
Jag har försökt att tänka bort dig på alla sätt
Jag har försökt att lägga på men att stanna känns så rätt
Jag vill ha dig nu som jag hade dig förut
Jag vill ha dig nu som jag hade dig förut

Jag vill ha dig nu som jag hade dig förut
Jag vill ha dg nu som jag hade dig förut

Amy Macdonald

Jag såg reklamen på TV för hennes nya platta This is the life häromdagen. Jag fastnade för hennes musik så jag laddade genast hem låtar med henne och jag blev väldigt överraskad. Riktigt bra musik med hennes lite lagom hesa röst och klinkande på gitarren. Jag kan verkligen rekommendera folk att köpa denna skiva, själv väntar jag med spänning tills den trillar ner i brevlådan. Nu ska jag bara leta upp hennes första platta, vilket inte verkar alltför lätt...


Lejon

Jag satt och sökte lite google innan om mitt stjärntecken som är Lejon. Jag fick fram en sida med lite information som mestadels stämmer in helt på mig.

Goda egenskaper
Lejonet är generös och trygg, och har ett charmfullt sätt som gör dig uppskattad av många. Du utstrålar en stolthet över dig själv och vad du gör i livet.
Du har klara drömmar och visioner och ofta når du också dina mål, genom envishet och stark vilja. Ingenting är omöjligt för dig, det tar bara mer eller mindre tid.
Du är ödmjuk och tillgiven inför livet och har en förmåga att också uppskatta andra människor för vad de gör och säger. Du är född till ledare och kan organisera så att uppsatta mål uppnås.

Kärlek och vänskap
Du har en mycket romantisk syn på kärleken. Genom din charm får du lätt kontakt med människor och du faller mycket lätt för smicker.
Du älskar att bli uppvaktad och ompysslad, men lika mycket att få ge av din egen kärlek. Din passion för den du valt att älska kan ingen ta miste på.
Du är väldigt barnkär och skulle bli/eller är en mycket god far.

Så tänker du
Du har en mycket stark vilja och drivs av beröm och uppskattning. Om du stöter på motstånd eller attackeras orättvist ryter lejonet till inom dig.
Du tycker om att njuta av livet och gör gärna vardagen till en fest. Traditioner och familjekänsla ligger dig varmt om hjärtat och du har en hög moral, något du också förväntar dig hos dina närmaste.

Element
Lejonets element är eld.

Mindre goda egenskaper
Trots Lejonets generositet kan du ibland ändå uppfattas som självsäker och alltför egoistisk. Du håller gärna hårt på din integritet och har en tendens att ibland se ner på "svaghet".
Din stolthet kan ibland göra att du har svårt att ändra uppfattning i någon fråga. Din envishet är då egentligen till din nackdel. Din natur av att vilja vara i centrum gör att du ibland känner av en makthunger, vilket inte talar till din fördel.
Du är en njutningsmänniska och tenderar slösa lite för mycket ibland.

Yrken du passar inom
Dina goda ledaregenskaper gör dig till en mycket bra chef. Du har förmågan att sätta upp mål driva igenom dem så de verkligen uppnås.
Du trivs bra i ett självständigt och kreativt yrke där du får nytta av din skaparglädje. Du gillar att arbeta tillsammans mot gemensamma mål.
Exempel på yrken kan vara lärare, skådespelare, reseledare, politiker och psykolog.

Färger, siffror m.m.
Färger: Lejonets astrologiska färger är rött och guld.
Tursiffror: Den astrologiska tursiffran är 6.
Växter/blommor: Ringblomma
Stenar: Diamant, bergskristall

Planeten du styrs efter
Den planet som Lejonet styrs efter (påverkas starkast av) är Solen.

Detta förklarar ju en hel del varör jag är som jag är och gör som jag gör många gånger. Jag är helt enkelt ett lejon och det är så lejon gör. Dom som känner mig känner nog igen mig i många av dessa punkter.

 

Då var det dags

Imorgon ska jag och L tatuera oss. Är inte så värst nervös, mest förväntansfull. Var inne och tittade på ritningen idag och efter ett par små ändringar så är jag riktigt nöjd. Jag hade tänkt att ha den mellan skuldrorna strax under nacken, men efter att ha pratat med tatueraren så kom vi fram till att den inte passade där. Jag är nu inne på att ha den på den högra skuldran i stället. Han tyckte att jag skulle sätta den på ankeln, men jag tror inte att den passar där heller. I så fall kan jag tänka mig att ha den i sidan nere i svanken. Jag får helt enkelt stå och kolla i spegeln hela kvällen, för imorgon smäller det och då måste jag ha bestämt mig vart jag vill ha den. Klockan 13.15 är det dags så då kan ni ju skänka (stavas det så??) en tanke till mig och L.



Svårt att se på ett papper, men så här blir den.


Ännu ett år äldre

Igår var det den stora dagen på året, nämligen min födelsedag (grattis till mig). Den började med att mamma kom in och sjöng för mig kl. 6.45 (på min lediga dag!). Jag är inte en morgonmänniska och jag kommer knappt ihåg vad jag sa och inte sa då jag knappt var människa. Däremot vet jag att jag fick fyra jättefina svarta temuggar från Duka som jag sett ut innan samt badlakan och handdukar. Man måste ju samla på sig nu tills man flyttar hemifrån "på riktigt". Lite senare bar det av in till den stora staden tillsammans med L som också var ledig. Vi svängde förbi en tatueringsstudio då vi båda har varit sugna på att gadda oss ett bra tag, men tänkt vänta till i höst och nu bara tänkte kolla in priser och annat. Det slutade med att en kille skulle rita tatueringarna åt oss och vi skulle komma tillbaka på tisdag och se hur det blev och om vi är nöjda, och i så fall gaddar vi oss på fredag nästa vecka. HJÄLP! Vad fort det gick, det var jag verkligen inte beredd på. Men men, jag har velat haft den länge så det känns bra. Vad det blir kära vänner får ni vänta med att se tills den sitter på kroppen min. På kvällen hade mamma bokat bord på Elyssé så vi mötte upp syrran innan och sedan blev det en familjemiddag där. Av syrran fick jag ett jättefint foto av Lasse i svart/vitt som jag nu ramat in samt en helg i Växjö där hon betalar rubbet. Det ser jag verkligen fram emot! Jag som sagt i snart ett år att jag ska komma dit, och fortfarande inte kommit dit. Detta ska väl kunna få tummarna loss ur mig hoppas jag.
Det sägs att man blir klokare för varje år som går, men det vet i fan om jag kan hålla med om. Känns som att jag är samma person med samma värderingar som förra året, men en sak är säker - jag är inte samma person som jag var för 5 år sedan, och det har jag utbildningen och flytten att tacka för. Har träffat helt undebara personer under de senaste 2 åren och tack vare mitt sommarjobb så har jag även lärt mig en hel del om mig själv och vad jag anser om olika saker. Nu väntar jag med spänning för att se vad detta året har att erbjuda. Jag vet i alla fall at jag har en tatuering att se fram emot och en examen i juni nästa år!

Wallander

Det ska spelas in 13 nya Wallander-filmer (http://www.aftonbladet.se/nojesliv/film/article3004762.ab). En av dem är redan påbörjad och den ska även visas på bio. Jag tycker detta känna lite märkligt med tanke på att både Ola Rapace och Johanna Sällström är ute ur serien. Kunde man inte slutat där? Jag har svårt att tro att det blir lika bra utan dem, det kommer att vara svårt att vänja sig att de inte är med mer om inget annat. Men det kanske har med att göra att jag gillar Ola som skådespelare och jag tyckte att Johanna gjorde en skitbra roll som Linda. 


Såå bra

Var nere i Trelleborg idag. När jag kom ner så mötte min blivande handledare mig på busshållplatsen och jag fick en varm kram. Efter det så blev allt bara mer och mer positivt. Det som de arbetar med verkar skitroligt och väldigt intressant. Jag tror att jag har en fördel med tanke på mina erfarenheter från anstalten. Mycket av de sakerna kommer igen hos dem också, fast på annat vis så klart. De åker tydligen runt till olika personer och pratar med dem och hjälper dem att handla och liknande. Jag trodde att jag skulle vara på ett slags hem, men inte då, och det känns faktiskt bra. Jag kommer nu mer i kontakt med myndigheter och lagarna. Jag kommer så klart att se boendet också, men inte ha den grundläggande platsen där. Min handledare och jag klickade direkt. Hon är precis som jag, lika fnittrig, lika vimsig och glad. Detta känns skitbra, jag kan inte tänka mig något bättre just nu. Jag ser verkligen fram emot att tillbringa 15 veckor i Trellehulla.

Besök

Om ca. 1 timme är det dags för mig att bege mig till Trelleborg för att hälsa på min blivande praktikplats. Ska bli jättekul att se exakt vad de sysslar med och vad det är tänkt att jag ska göra. Men samtidigt är det lite nervöst, tänk om jag inte tycker om arbetsuppgifterna eller arbetskamraterna. Den här gången har jag inte mamma på samma ställe, jag känner ingen. Nu förstår jag E när hon berättade hur nervös hon var innan praktiken sist pga att hon inte kände någon. Vem ska jag sitta med på lunchen? Kommer jag att passa in? Tänk om det bara är en massa äldre som jag inte alls har något gemensamt med. Då kan det ju lätt bli lite jobbigt. Min praktikhandledare låter i alla fall jättetrevlig så vi kan ju hoppas på att det blir bra.
Wish me luck!

Takida

Igår var det dags för sommarens andra konsert; Takida i Folkets Park. Jag gick först hem till M och där drack vi ett par öl innan det bar av in till stan och Cuba Café för att möta upp syrran. Inne på Cuba blev det ännu ett par öl. Insläppet skulle börja kl. 18 enligt biljetterna men då de fortfarande inte hade börjat vad kvart över så började vi undra vad som hände. Kön sträckte sig långt ut i gatan utanför parken, men då folk hade ställt sig två-och-två så gick det ganska snabbt att komma in. Kl. 19 skulle Takida börja spela, men halv åtta hade fortfarande inte börjat. Irritationen växte och jag frågade en vakt när dom skulle börja och hon svarade kl. 20. Okej, tänkte vi och stod kvar. Kvart över åtta hade de fortfarande inte börjat och någon framför sa att det berodde på tekniskt fel. Jag var måttligt irriterad över förseningen men också att vi inte blev informerade om förseningen från någon av "personalen". Halv nio kom Takida ut på scenen och då försvann irritationen som i en vind och hela publiken rockade loss. Det var ett skönt drag och inte så överdrivet med folk, vilket också var skönt då man slapp få armar i huvudet osv. Dock höll de bara på i 45 minuter, men det var ett par härliga 45 minutrar som dessvärre gick för fort.