Modelluttagning

Igår var jag inne på en modeluttagning för hårmodeller hos Larsson & Lange i Malmö. Det tog verkligen sjukt lång tid där inne. Först delade dom upp oss så att killarna var för sig, de tjejer som kunde tänka sig från page och kortare i en del av salongen, och de som ville ha längre hår i andra delen. De berättade att de skulle färga en del också och att det skulle gå i mustiga färger som gick i en del koppriga och guldiga nyanser. "Perfekt" tänkte jag då jag redan har dessa nyanser i min naturliga hårfärg. Sen var det bara en lång väntan. De började med killarna och gick sen till de tjejer som kunde tänka sig kortare hår. Självklart tog de "min grupp" sist. Varför inte liksom? Trött som man var så fick man sitta där och svettas ihjäl i värmen. Till slut kom de till mig och pratade om något nummer på frisyr som de ville göra. De frågade om jag kunde sön 19 okt, vilket jag inte kunde. Däremot pratade vi om söndagen den 26:e istället. Jag frågade då vad det var de hade tänkt sig och fick till svar: "Det kan bli vad som helst." Jag hörde varningsklockorna ringa och sa att jag inte vill ha kortare hår än till axlarna pga att jag ser för jävlig ut i det (believe me - jag har provat! Håret krullar till sig som f*n och ser hemskt ut). Då sa de att det var bättre om de satte upp mig på en reservlista som de kunde ringa ifall någon blev sjuk eller liknande. Jag blev lite smått besviken över att de inte ville ha mig, men mitt hår passade visst inte för detta projektet.
Attans! Jag som så gärna ville färga och klippa mig nu inför hösten och dessutom gratis! Aja, det kommer kanske fler tåg.

Julen 2008

Jag, L och L bokade förra helgen en resa till Egypten över jul. 19 december bär det av till sydligare breddgrader och jisses vad skönt det ska bli! Jag hade ingen semester i somras utan jobbade som ett svin så jag anser själv att jag är värd det. Visst, nu missar jag att jobba och tjäna pengar över jul, men det skiter jag i. Mitt välmående går före. Jag kommer ju jobba i resten av mitt liv så varför inte passa på när jag är en fattig student?
Jag har ändå lite svårt att vara glad över det då mamma och styvpappan ska upp till mormor och morfar och fira jul. Morfar har länge varit dålig pga en operation som gick snett och nu ligger han mer eller mindre i sin säng som ett kolli. Mamma berättade att sist de var och hälsade på så hade han inte kommit ihåg det efteråt samt att han inte brydde sig om ifall mamma var där eller ej. Hon visade en bild på honom där han sitter tanig och tom i blicken i sin rullstol med svarta ögon, och sen sa ho: Sara, det är inte våran morfar längre. Den kommentaren, och framför allt fotot, fick mig att stortjuta och nu har jag ångest för att jag, istället för att fira den eventuellt sista julen med honom, åker till Egypten och roar mig. Jag känner mig egoistisk, fast att andra säger till mig att det är jag inte. Livet kan ju inte stanna upp bara för detta, men ändå. Magkänslan kan jag inte komma ifrån. Hade jag varit hemma och jobbat hade jag i alla fall varit i samma land, nu kommer jag att befinna mig i Afrika.

    
Bilder på hotellet från resebolagets hemsida. Pippi-gula väggar i sovrummet, men what to do? Vi har all inclusive och en fruktansvärt stor pool i alla fall!

Blondin

Idag var jag med L till tatueraren då hon skulle fylla i den. När vi sitter och pratar så säger han som tatuerar plötsligt:
T: Jag var på Möllan häromdagen och skulle ta ut pengar när två gröna män kommer fram och erbjuder mig att köpa latexhandskar för 5 kronor paketet.
Jag skrattar till när jag fick höra gröna män, men tänkte inte mer på det. Så fortsätter han:
T: Ja, och sen när jag kom hit och skulle ta på mig dom så var det bara tre fingrar på handskarna. Snacka om att jag blivit grundlurad!
Jag: Men hur många paket köpte du då?
Alla  börjar så klart att asgarva och innan jag fattat sammanhanget historien så inser jag hur dumt det var. Till och med L's lillebror på 9 år fattade.

På vägen hem hände en annan rolig incident:
L berättade att hon varit hos veterinären då hennes hund fått en analsäcksinflammation (läs analsex).
Jag: Vadå? Har Frida (hunden) haft analsex?!
Det tog ett litet tag innan jag fattade att det var analsäckarna som blivit inflammerade.

Ja, vad ska man säga? Jag fick nog fel hårfärg vid födseln.


Imse vimse spindel

Nu är hösten här, det märks genom att spindlarna börjar komma in i husen. I helgen har vi haft tre spindlar inomhus. Från att inte ha sett enda spindel hittills till att ha en inomhus varje dag. Det har bara varit jag och syrran hemma och båda hatar spindlar. I fredags fick våran morbror komma in och döda den, och igår sprang jag in efter grannen. Inte för att den var stor, men jag bara vågade inte döda den. Jag försökte i säkert fem minuter men kunde inte. De är så himla vidriga med alla ben. Inte nog med att de springer som satan, vissa hoppar ju också! Sjukt vidrigt djur om ni frågar mig.

Ungefär som den i fredags, men den var lite större och lite längre ben. Örk!!

Update

Jag har varit väldigt dålig på att skriva här nu på ca en vekas tid. Men saken är den att när jag kommer hem om kvällarna så är jag inte människa och orkar verkligen sätta igång datorn som tar en evighet med tanke på allt skit som är i den just nu. I alla fall, tränade i måndags och glömde stretcha, vilket jag fick lida för på combaten i tisdags. Satan vad det gjorde ont i onsdags! Hur jag än hade armarna så fick jag ont och jag kunde verkligen inte tänka på något annat än hur mycket det värkte, men som jag sa till min handledare som är anti-träning: vill man bli fin får man lida pin. Igår var jag och fyllde i min tatuering då det tydligen var några linjer som han tckte hade bleknat samt att två av stjärnorna inte hade någon skugga i sig. Bild kommer, jag lovar, men då den nu håller på att läka (igen) så vill jag inte lägga in en än. Efteråt var jag och fikade med L och L. Vi har pratat om att resa till Egypten i december då vi alla tr eär i princip "lediga" då. Nu har jag suttit och febrilt letat hotell, men det som jag verkligen fastnade för var ju så klart slut. Nu jämför jag bara alla hotell med det, typiskt nog.
Ikväll kommer syrran ner och ska bo hos mig hela helgen. Kan behövas nu - är sjukt desperat efter sällskap. Dagarna är okej att vara ensam under eftersom det kan vara ganska skönt, men kvällarna suger duktigt. Kollade på en film härom kvällen och fick för mig att det var någon som stod och tittade påmig utanför fönstret. Så här var jag inte i lägenheten i Östersund, men sen å andra sida var det en liten etta och detta är en 5:a... En viss skillnad, men bara ne liten sådan. I morgon kväll ska jag sitta barnvakt åt en 6-åring och en 9-åring. Ser fram emot det då dom båda är hur gulliga som helst. Tydligen så ser dom fram emot det med vilket känns roligt. Dom lär nog köra med mig så det heter duga.
Idag var jag på en liten intervju på Frivården. Jag har nämligen ansökt om att bli övervakare till en klient som jag hade i somras. Tydligen ska det inte vara några problem så jag får hem ett papper i nästa vecka. Känns lite pirrigt och lite nervöst, men det ska nog gå bra. Vi sa ses en gång i veckan och hålla kontakt med varandra regelbundet. Det ska bli väldigt roligt och om inget annat en bra erfarenhet.
Så ser det ut i mitt liv just nu, men jag ska bättra mig på att skriva här. Jag känner mig som en väldigt upptagen person, men det ska nog bättras så fort jag får perspektiv på allt, vilket blir snart hoppas jag.

Arboga-fallet

Läste i tidningen i morse att man kan ladda hem förundersökningen och obduktionsbilderna på barnen i Arboga-fallet. Pappan har nu vädjat till Pirate Bay för att de ska ta bort dem, men de vägrar.  Vem i hela fridens namn vill sitta och titta på bilderna på sönderslagna och sönderstuckna barn? Vad kan det finnas för nöje i det? För mig är det helt ofattbart, men tydligen så finns det människor som tycker det är intressant/roligt eller vad det nu kan vara. Vad tycker ni?

http://vasteras.expressen.se/nyheter/2.2429/1.1290561/sajt-vagrar-ta-bort-obduktionsbilder

The walk

Läste i Metro i veckan att Hanson ska släppa nytt. Den nya skivan vid namn The walk är tänkt att släppas i november. Då vet jag i alla fall en som kommer köpa den skivan - jag! Jag tror ju syrran med kommer köpa den då både hon och jag varit stora fans av dem. Hon var snäppet värre, men också äldre och fattade vad texterna betydde. Jag började lyssna på dem enbart för att hon gjorde det (störig lillasyster). I alla fall, jag var tvungen att tjuvlyssna på skivan så jag laddade hem lite låtar från den (dock inte alla tyvärr) och det låter positivt. Nu kan jag knappt bärga mig tills skivan trillar ner i brevlådan. Töntigt tycker ni kanske, men det är något speciellt med dem och deras musik. Har alltid gillat dem, och kommer säkerligen alltid att göra.

Helt slut

Nu har första veckan på praktiken gått, bara 14 kvar, och jag är helt färdig. Jag trodde inte att det var möjligt att man kunde vara så här trött, men ack så fel jag hade. Nu har jag ju tur då dygnsrymen sitter kvar eftersom jag jobbade ända fram till i fredags, men all den information man fått och alla nya intryck tar på krafterna. Det kanske man inte kan tro, men så är det. Jag är helnöjd med praktikplatsen jag fått. Så mycket förstörda och trasiga människor som jag har stött på bara under den här veckan, det är helt otroligt. Jag har redan ställts inför en del dilemman som jag från början trodde var rent självklara. Det känns superbra och det är jätteintressant. Det finns en dagverksamhet i anknytning till min praktikplats som jag var på igår. Det var bara två stycken i personalstrykan där inne, och snacka om eldsjälar. Jisses Amalia! Jag vill också hitta ett sånt jobb som jag känner att jag brinner för så mycket som de gör för sitt. Dock tyckte jag att det kändes lite som en dagisverksamhet där inne med två bord och en personal vid varje under måltiderna, med samma pålägg och samma bröd och vice versa, men förutom det så var det kanon och det behövs ju för dessa psykiskt sjuka människor. Det är synd bara att det ska finnas såna människor som mår så himla dåligt. Ens egna problem blir ju genast mycket mindre när man hör deras berättelser om vad de varit med om och om hur de har det nu. Det är inte rättvist.