Last semester

Idag hade vi den allra sista föreläsningen på hela utbildningen. Det hade inte slagit mig innan utan det var våran kursansvariga som sa det idag innan vi fick gå hem. Det känns het underbart, men samtidigt känns det väldigt skrämmande. Fatta att man redan är här!?! Jag kommer fortfarande ihåg de första dagarna då jag kände mig som en vilsen liten själ som gick runt och undrade vad i hela fridens namn jag höll på med och om detta verkligen var något för mig. Jag kommer ihåg att när jag pratade med någon på skolan och denna någon berättade att han/hon gick på sjunde terminen, så tänkte jag: "Wow, där vill jag med vara". Nu är jag här, och det känns som att det var igår som jag började. Alla lärare sa i början av utbildningen att vi kommer tycka att tiden går fort, men det kändes inte så då. Men nu inser jag verkligen hur fort det har gått. Nu är det i och för sig ett tag kvar innan vi är klara. Vi har två grupparbeten, en tenta och en C-uppsats att avverka innan vi är färdiga, men lite sentimental blir jag allt när jag tänker på att jag snart är klar och aldrig kommer att komma tillbaka.

Live

För några år sedan fick jag nys om gruppen Live. Jättemysig musik som verkligen tilltalar mig. Jag valde att lägga upp just de här låtarna då detta är mina absoluta favoriter. Ni får nöja er med live-versioner, men förutom jubel och ljudkvaliteten så hörs det knappt någon skillnad.


Run to the water


The River


Heaven

Ångest

Idag slog det mig att det bara är fem veckor kvar som jag ska vara kvar här uppe, sen bär det av till sydliga breddgrader. Detta medför inte enbart glädje av att få komma hem, utan det medför en enorm ångest och stress då jag och E ska påbörja vårat examensarbete. Jag har redan börjat känna en stress inför detta då jag såg på planeringen som vi fått att vi bara har sex veckor på oss innan råmanuset ska vara inne hos handledaren. Sex veckor! Det är ju ingenting! På den tiden ska vi alltså hinna skriva en enkät med frågor, varav dessa frågor och svar ska uppfylla vårat syfte med hela uppsatsen dessutom ska vi hinna sammanställa svaren i ett överkrångligt statistikprogram (som om vi har otur endast kan genomföras här uppe med hjälp av lärare) + att vi ska skriva en analys och diskussion utifrån svar och teorier. Detta råmanus måste vara hyfsat klart då handledaren ska bedöma utifrån detta om vi är redo att gå upp på opponering med den eller inte. anser han att vi inte är det så får vi inte våran examen i juni, utan måste då vänta tills nästa gång, vilket är i januari nästa år. Herregud säger jag bara. Just nu känns det som att vi har tagit oss vatten över huvudet och vi har absolut ingen struktur på arbetet. Hur ska detta gå?

Middagsdax

Ikväll blev det en spaghetti-rätt med vad som fanns hemma.
- Spaghetti
- Bacon (skivad i mindra bitar)
- Strimlad rödlök
- Lätt creme fraiche med smak av paprika och chili
- Riven pamensanost på toppen
- Salt, svartpeppar, oregano


Name The Pet

Var inne på N's blogg för ett tag sen och där fanns en länk till Name The Pet på myspace. En tjej från Stockholm som gör musik. Aldrig hört innan, men jag fastnade för dessa två låtar. Jäkligt bra om jag får säga det själv.


Name The Pet ft. The Sound of Arrows - Falling


Name The Pet - Get on the bus

Fallet Louise

Ikväll visade Uppdrag granskning en uppföljning på vad som hände med fallet Louise från Vetlanda. Då jag inte har varit så insatt i detta valde jag att titta, och det var ett program som verkligen gjorde mig upprörd. Hur kan socialchefer och andra tjänstemän bara sitta där och inte kunna ge en vettig förklaring till vad som gick fel? Det var ju ett människoliv det handlade om och ändå hände det ingenting - fast att de redan 2001(!) fick larm om Louise's situation och hennes pappa. SKANDAL! Dessutom låter de den stackars flickan tillbringa julafton 2005 i en svinkall bil på parkeringen utanför Siba tillsammans med sin neddrogade pappa. Och detta visste dom om! Ja, titta själva på inslaget nedan. Jag finner inga ord. Men en sak kan jag säga och det är att det är detta jag brinner för. Det är bl.a. såna här situationer som jag vill ändra på och det är därför jag (snart) har studerat i 3,5 år och kommer att slösa 150 000 kr på mig själv.


Mmm, glass

Är det något som jag kan bli beroende av så är det glass. Fram till i söndags så hade jag inte ätit glass av just denna anledning på jag vet inte hur länge. Nu när jag är sjuk och det känns som att jag har tusen rakblad i halsen som skär när jag sväljer, så har jag fallit in i mitt beroende igen. Jag önskar bara att jag blir frisk snart så att jag kan sluta med detta beroende för det är verkligen inte hälsosamt, framför allt när man inte kan träna.

Dagens rätt

Tänkte börja med att lägga upp dagens rätt lite då och då. Personligen tycker jag att det är väldigt inspirerande att läsa och se vad andra har ätit/ska äta. Dessutom brukar inte lite tips sitta fel lite då och då.
Så; på mitt middagsbord ikväll stod en laxwok. Denna innehöll lök, paprika, skivad morot, kokta nudlar, två laxfiléer, vitlök, färsk chili, salt, gurkmeja, spiskummin och soya. Yummie!
Tips: Lite Thai Sweet Chili - sås hade inte suttit fel på detta, men jag hade ingen hemma.


Utmanad

Jag blev utmanad av Victoria. Jag tycker egentligen inte om sånt här, men det är min plikt att fullfölja den.

   REGLER
   1.
Länka till den som utmanade dig.
   2. Berätta sju personliga sanningar om dig själv.
   3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg
   4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så de uppmärksammar        att de blivit utmanade!

   Så här kommer då 7 sanningar
   1.
  Jag är en fruktansvärt dålig förlorare.
   2.  Jag är lite utav en shopoholic; kan inte komma hem från stan utan minst en     påse i händerna.
   3.  Jag är en liten mes. Ibland önskar jag att jag vore mer äventyrslysten som          älskar utmaningar, men nej.
   4.  Älskar att laga mat, så länge jag får sällskap vid middagsbordet vill säga..
   5.  När jag är sjuk (som nu) blir jag som det manliga könet och tycker att det        är mest synd om mig på hela jorden, och INGEN har någonsin varit så sjuk           som jag är.
   6.  Hatar småbarn som skriker och som det inte går att få tyst på.
   7.  Jag har ett fruktansvärt humör på morgonen, när jag är hungrig eller när        jag är trött.

   Jag har inte sju personer att utmana så jag får nöja mig med tre (för jag               antar att man inte får utmana den man blev utmanad av).
   - Caroline
   - Louise
   - Nina

Sympati tack!

Jag sitter här utan hund och med sprängande huvudvärk och en igentäppt näsa. Hunden var jag tvungen att be att få hämtad i dag då min pälsallergi dessvärre har brutit ut så det heter duga. Det började i fredags kväll men jag har förträngt det då jag tyckte att det var så mysigt med en stor hårboll här hemma som höll mig sällskap. Jag äger ingenting som kan lindra förkylningen, så jag fick alvedon av E idag, men det jag verkligen behöver i detta nu är nässpray. Ett totalt underskattat påhitt om ni frågar mig. Det hade suttit fint, men i stället får jag ta min Ben & Jerry's half-baked och lägga mig under täcket och tycka synd om mig själv, då ingen annan gör det åt mig.

090214

Glad Alla hjärtans dag kära vänner!




Delfinal 2

Aftonbladet har lagt ut en länk där man kan lyssna på alla bidragen som ska ställa upp i morgondagens delfinal. Jag måste säga att jag blev faktiskt ganska glad när jag lyssnade igenom bidragen då förra veckans låtar (enligt mig) var katastrof. Jag hittade tre låtar av de åtta som jag kände att jag skulle kunna lyssna på mer, men som jag däremot inte känner ska vinna melodifestivalen, och det var H.E.A.T, Cookies 'n Beans och Lasse Lindh. På tal om Lasse Lindh så var hans bidrag förra året en av de vackraste låtar som jag har hört. Den texten och den rösten i kombination gav mig rysningar över hela kroppen, och gör än idag när jag lyssnar på den.


Gå in och lyssna på länken nedan och säg vad ni tycker.
http://svtplay.se/v/1431472/mans_zelmerlow_-_hope_och_glory

Saras zoo

Den här helgen har jag sällskap av två små sötnosar. Den ena är en liten dvärghamster vid namn Fiffi som jag passar åt E då hon ska vara hemma en vecka. Den andra är S's underbart söta hund vid namn Diesel som jag ska ha till måndag. Nu slipper jag i alla fall att verka schizo genom att snacka med dammråttorna + att jag får en anledning att röra mig utanför ytterdörren. Kanske ska börja göra detta på heltid?


Som fisken i vattnet

Jag, E och E har börjat att simma nu under vår korta tid här uppe. Träningskort funkar inte då de antingen har en bindningstid på ett halvår eller ett år. Glm det när jag bara ska stanna i 10 veckor (6 kvarnu..). Ungefär 3 gånger i veckan bär det av till badhuset som ligger ca. 200 meter från min ytterdörr. Alltså godtas ingen ursäkt som att det är så drygt att gå dit eller liknande. Däremot är det himla drygt under tiden. 30 min har vi börjat med, och det känns som en evighet. Men det sägs vara skonsam träning för hela kroppen, så det kanske kan hjälpa mitt knä på traven?


Ännu ett sätt att dryga ut tiden

L, jag svarar på ditt mail här i stället. Här får du dina svar som du skickade för ett par dagar sedan.

1. När gick du upp i dag?
08.30.
2. Diamanter eller pärlor? Måste nog säga diamanter.. Fast pärlor är också fint, men inte på mig.
3. Senaste filmen du såg på bio? Det var nog Mamma Mia i julas.
4. Favorit tv-program? Vänner.
5. Vad åt du till frukost? Havregrynsgröt med torkad aprikos, kanel och linfrön samt en smörgås med keso och rökt kalkon. MUMS!
6. Vad är ditt / dina andranamn? Kristina, Therese.
7. Din favoritmat? Hmm, svår fråga.. Kyckling är alltid gott, men jag vet inte om det är det godaste. Får nog passa på den så länge...
8. Vilken mat gillar du inte? Bruna bönor, ärtsoppa och rotmos. Yurk!
9. Vilken är din favorit-CD för tillfället? Lyssnar knappt på CD här uppe, men den sista köpta var Duffy - Rockferry och Britney Spears- Circus.
10. Vilken bil kör du? Äger ingen bil, men körde med E's bil till flyget tidigare ikväll.
11. Vilken är din Favoritmacka? Förutom mina egna så är det Subway. Yummie!
12. Vilka mänskliga drag kan du bara inte med?  "Störst, bäst och vackrast -typen"
13. Vilka är dina favoritkläder? Mina jeans från Ullared(!) och en skön tröja till.
14. Om du fick åka vart du ville vart skulle du åka då? Thailand, Malaysia, Mauritius, Sydafrika, Brasilien, USA - ja, de flesta länderna med andra ord.
15. Favoritklädmärke? Köper i princip aldri märken, men det brukar vara Diesel i jeans i alla fall.
16. Var vill du dra dig tillbaka? Fattar inte riktigt frågan, men jag tolkar den som att jag vill dra mig tillbaka till jobbet. Orkar inte plugga mer!!!
17. Favorittid på dagen? Mitt på dagen, är på bäst humör då...
18. Var är du född? Norrköping.
19. Vilken är din favoritsport att se på? Handboll och fotboll.
20. Coca Cola eller Pepsi? Cola.
21. Fotboll eller ishockey? Fotboll.
22. Är du en morgonmänniska eller nattuggla? Med tanke på mitt morgonhumör så måste jag säga nattuggla.
23. Pedikyr eller manikyr? Älskar att få mina händer ompysslade. Är väldigt kittlig under fötterna så jag vet inte hur jag skulle klara pedikyr, men skulle vilja prova. Det sägs vara skönt.
24. Några spännande nyheter att berätta för oss? Hmm... nej. Inte som jag vill ta up här i alla fall...
25. Vad ville du bli när du var liten? Servitris, kändis, polis.
26. Bästa barndomsminnet? När jag köpte min katt för mina egna pengar och känslan av att hon var BARA min. Min lilla Ida! Världens finaste var du!
27. Varit i Afrika? Hell yeah!
28. Nånsin rullat in någon i toapapper? Inte någon, men något =)
29. Varit med om en bilolycka? Olycka och olycka, men sladd på bilen i vinterväglag. LIVRÄDD var jag!
30. Favoritdag i veckan? Egentligen alla dagar, beror ju på vad man gör av dagen.
31. Favoritblomma? Liljor, rosor, pioner, tulpaner, påskliljor.
32. Favorit-snabbmatsrestaurant? Kycklingkebab, MAX.
33. Äger du en cykel? Ja, mormors gamla som är ca. 30 år gammal...
34. I vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort? Har inget kreditkort, och tänker inte skaffa heller. Så det så!
35. Lägg-/sovdags? Oftast för sent i jämförelse till när klockan ringer..
36. Senaste personen du delade en middag med? L innan hon åkte hem igår. Hur mysigt som helst!
37. Vad sysslar du med just nu? Eeeh, gissa?
38. Favoritfärg? Klädmässigt? Hmm, mest svart men är himla trött på det och försöker därmed färga upp min garderob. Väggarna? Här uppe har jag någon vit nyans och hemma har jag ljuslila, men skulle helst vilja ha någon flashig fondvägg och en matchande färg på resten av väggarna.
39. Hur många tatueringar? En, men funderar starkt på att göra en till. Är lite kluven på vad bara..

Favorit i repris

Denna helgen hade jag finbesök från storstan. Det var en helg bestående av mys, slapphet och fest. Dock har jag inte så mycket minnen av det senaste, men att döma av bilderna så hade vi nog kul. Självklart saknade vi M som var med förra gången. Jag behövde verkligen detta och jag fick mig en dos av dem båda och deras galenheter så jag tror att jag klarar mig fram tills april, men det finns en risk att det blir lite knappt mot slutet. Hur som helst; love you darlings! Det var jättekul att ha er här och att ni kunde komma! Lite ensamt är det allt nu när de båda har åkt. Jag får väl ta att prata med dammråttorna i stället. Dock får jag ingen feed-back på vad jag säger, men hellre det än att verka schizo och prata med sig själv (eeeh?).


En rolig en

Gör såhär:
1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga

1. Vad skulle du säga om din pojkvänn var otrogen mot dig?
Sorry om jag väcker dig men jag kommer till skolan senare i morgon.
2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Hej sara hur är läget med dig?
3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Hej gumman, tack för igår.
4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Jag sitter vid borden, var tvungen att ta luft, hörde inte något av vad du sa när du ringde, :-P puss
5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Hej ja kanske ska gå förbi han.
6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Tack själv :) jag hade jättekul!
7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
Hejsan, läget?
8. Vad vill du höra mest av allt?
Kom till jackorna.
9. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?
Ja o fy fan, sitter intryckt i en kupé, asvarmt och med småungar :-S inte vad man väntat sig.
10. Din romantiska replik?
Nu blev jag alldeles sugen..
11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Det skulle gått halv 7 men ny tid 5 i 7, drygt!

Shopping

Var på stan i både fredags och lördags, och givetvis kom jag hem med påsar båda dagarna. Rea tycker vi om! Hittade bl.a. ett linne från MQ för endast 49 kronor(!) samt en kofta och ett par skor som det var halva priset på. Me like rea helt enkelt!


Frozen

Jag och E gick in till stan igår för att fika med en klasskamrat. Det var så kallt att näsan frös till is och ansiktet var helt förlamat efteråt. E började skratta åt mig när vi kom fram då håret var helt vitt i sidorna av frost, likaså ögpnfransarna och ögonbrynen. Detta var jag bara tvungen att ha på bild. Syns lite dåligt dock...

Linsen på mobilen har nästan frusit till is den med i kylan, därav den blåa nyansen på bilden.

Ännu en dag

Idag har det varit svinkallt här uppe i norr, men inte så att det har varit irriterande. -25 fick jag höra av en studiekamrat idag. Inte konstigt att näshåren fryser till is och att det var jobbigt att andas på väg till skolan. Men däremot är det otroligt vackert. En meter snö och strålande solsken, det är ljuvligt.


Movie-time

Igår fick jag låna de fyra första Harry Potter - filmerna så ikväll är det dags att dra igång de nandra i ordningen. Har dock redan sett den, men det kan ju vara kul att se den i rätt följd samt att jag knappt kommer ihåg något utav den.  Förstår  inte varför jag inte sett dem tidigare...? Strunt samma, nu säger jag godnatt och kryper ner under täcket. Nighty night!


Fantastiskt kul

Så himla roligt klipp! Martin Timell goes 80-tal och får skrattattack.


Stackars liten! Han är såå nervös.