Snart så

I morgon åker jag hem =) Som jag har längtat efter den här dagen! Fick dessvärre reda på att vi ska köra via Sveg, men men.. Så länge vägarna är plogade och vi kommer fram oskadda så what the hell? Orka dividera om det mer. Vi har ju varandra ifall det blir tråkigt så vi får underhålla oss. Det enda jag tänker på just nu är att det kommer att gå åt mer bensin då man pendlar mellan 50, 70 och 90 hela tiden. Inte direkt att man vill brassa på i 100 när det är sämre väglag. Men men, vi ska ju dela på bensinen så det blir säkert bra. Vi får passa upp på renarna bara =)
Snart kommer Elin hit, ska beställa hem mat då jag inte äger ett skit numer. Åt upp maten till lunch så nu är det tomt. Bara frukosten kvar nu. Så nu sitter man här och väntar. Städade klart det jag kan innan idag och packade ner det sista så jag bara ligger och latar mig i sängen just nu. MYS!
Ser ut som ett helvete här hemma just nu, men det får jag leva med en natt. Har en kaotisk dag framför mig så det gäller att lägga sig tidigt ikväll så man får de timmar man behöver.

Farbror Frej

Erkan och jag gick till skolan innan då vi skulle skriva ut hemtentorna och lämna in dem. Dessutom skulle jag panta några flaskor med på vägen. När vi kommer till ICA så stoppar jag in flaskorna och får ut mitt kvitto. Maskinen ger mig då en order att säga till personal att den är full och inte kan ta emot fler flaskor. Ja visst, tänker jag. Kan jag väl göra, men be snällt nästa gång för helvete. Går sedan fram till kassan och hämtar ut pengarna och säger snällt till att maskinen är full. Erkan hade ställt sig i kö för att köpa ett choklad (matsäck). Jag ställer mig dåen farbror ställer sig framför mig och säger:
- Jag trodde att jag hade blivit av med mina handskar, men här var de visst.
Han visar mig handskarna han har i fickan och skrattar till lite.
- Jaså? Ja men vilken tur attdu inte tappat dem då, svarar jag småskrattande.
Farbrorn fortsätter ett par steg, och kommer sedan tillbaka.
- Vet du. När jag var i din ålder så körde jag maskiner på den här marken vi står på och alla hus runt om fanns inte. Jag bodde i ett hus där, säger han och pekar mot frukten.
- Jaha? Men vad kul med såna minnen, klämmer jag fram då jag inte riktigt vet vad jag skulle svara på det.
Farbrorn går ett par steg fram igen och kommer sedan tillbaka (igen).
- Hur gammal tror du att jag är?
- Jaa du, det var en svår fråga.
Jag tittar på honom mer noga och tycker att han ser ut att vara i min morfars ålder.
- 70, mer eller mindre, säger jag till slut. (Ville ju vara lite snäll med, haha).
- Nu var du väl allt snäll.  Nej, jag är 88 år, säger han med ett leende.
- Ojdå, det syns inte.
Farbrorn går därifrån skrattandes. Tur att man kan göra någon liten själ glad ibland i alla fall. Han gjorde mig glad i alla fall. Inte varje dag man möter farbröder som är trevliga. Oftast så är de gnälliga eller bara allmänt irriterade och trötta på livet.


Ännu en....

Vilken svordom använder du mest?
Fitta, kuk och rövhål. (Hemska ord, jag vet. Försöker att få till Kära hjärtanes eller liknande, men det är så långt...) 
Om du var ett djur, vilket skulle du då vara?
Ett lejon.
Äger du en iPod?
Nej, det duger bra med en mp3 för min del.
Är du klantig?
Haha! Alltid varit och kommer ALLTID att vara. Fråga alla jag känner vettja =)
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Hmm, det beror på vilket humör jag är på. Men att synas är ju alltid kul.
Vilken var den senaste filmen du såg?
Oj! Det var nog The Skeleton key (igen) på nyårsdagen..
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Jaa, i förrgår.
Vad åt du till middag?
Åt spaghetti och falukorv till lunch, blir pizza ikväll.
Ditt allra första jobb?
Telefonförsäljsare.
Tittade du på tecknat när du var liten?
Älskar fortfarande tecknat.
När flög du senast?
Till Bulgarien förr-förra sommaren.
Pratar du några andra språk?
Stakar mig fram på engelska.
Försöker du alltid lära dig nya saker?
Ja så gått det går.
Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
Jag vet inte. Piercingar vill jag inte ha, men kanske en tatuering framöver. En liten en..
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Ja, jo det tycker jag väl, men jag tycker egentligen inte om att bli bjuden.
Vem är din favoritlärare?
Jag gillade Ulf vi hade i psykologi-kursen den här terminen.
Gillar du att flyga flygplan?
Klart, vem gör inte det? Det betyder ju semester =)
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Samma sjuka humor som mig, ärlighet och ödmjuk.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Beror på, men oftast räcker det med 8-9 timmar.
Äter du frukost dagligen?
Yes, oavsett vad klockan är.
Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Njae, inte den senaste veckan, men annars är det inbokat en massa olika saker.
Brukar du hamna i trubbel för att prata på lektionerna?
Nope. Tyst som en mus.
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Haha. Orka!
Hur gammal blir du nästa födelsedag?
21, 14:e augusti.
Tror du på liv på andra planeter?
Självklart! Aldrig att vi kan vara ensamna i STORA universum.
Tror du att Gud är man eller kvinna?
Tror inte på en Gud. Men när jag var liten såg jag honom som en gammal gubbe med långt vitt skägg.
Vad var det sista du åt?
Lunch.
Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Mamma ville egentligen att jag skulle heta Maria-Therese (tack och lov att det inte blev det). Men jag har hört att Sara kom till efter Zarah Leander, då mormor var kockerska hos henne.
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Ta dig i kragen för fan!
Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Eeh NEJ!!!
Sover du på sida, mage eller rygg?
Fosterställning måte jag somna i, men annars vet jag inte hur jag sover..
Vad är du allergisk mot?
En del äpplen, vissa nötter och Pärlhyacinter. Har också börjat reagera på långhåriga katter och hundar =/ Me don't like..

Jag vill!!

Har snackat med Lina om att åka utomlands i sommar. Hoppas VERKLIGEN att det blir av. Det vi tittar på är Grekland, typ Rhodos eller något liknande. Huuuur najs som helst. Måste bara spara ihop pengar med, inte världens enklaste när man är student och enbart ska leva på bidraget nu fram till juni. Men att titta kostar ju inget (som tur är).

128476-73
Lite skillnad mot vädret vi har nu om man säger så...

Kalas

Jaha, då var det bara 1 dag kvar nu. Börjar bli lite smått pirrig över tanken att jag snart är hemma. Jag har väntat på den här dagen så länge nu att jag inte riktigt kan fatta att den snart är här. En del kvar att göra, men det är skönt för då går dagarna förbi ganska så snabbt iaf. Ska tvätta och städa imorron och sen på kvällen kommer Elin hit. Så dagen kommer nog till att gå imorron med, det ska vi nog se till.
Idag var Elin, Dana och Erkan här på besök. Vi hade lite "kalas" för henne då hon karade teoriprovet i måndags. Vi bjöd på chips med dip samt dricka. Mycket generöst, jag vet. Men vi är fattiga okej? Vi spelade 500 där jag loosade. KRAFTIGT! Låg fan på -85 när de andra låg på 200.. KUL! Jag som är så dålig förlorare tyckte verkligen INTE att det var kul, men det var ju bara att spela vidare. Kom dock upp i 200 till slut när de andra låg på 500.. Efter detta spelade vi Tecknet. Jag verkligen HATAR det spelet. Man är så inne i sitt och sina kort och samtidigt ska man hålla koll på sin medspelare OCH det andra laget. Nej, det blir för mycket för mig. Sen blir jag så arg när jag inte hinner slå heller så det blir inget kul. Haha. Måste verkligen ta och göra något åt detta med mitt humör. Aja, det blev bra till slut, vi vann iaf =) Me like!

Tisdag igen

Var och fikade med Elin och Dana i dag på stan för att njuta av ledigheten vi nu har efter tentan. Tänkte att jag skulle hem direkt efteråt för att städa lite mer, men det blev att jag följde med dom hem till Dana där vi satte oss för att spela kort (500). Sedan blev det att jag stannade och åt middag, och kom till slut inte hem förrän halv elva. När jag skulle hem efter den supermysiga dagen var det snöstorm ute. Det yrde snö och hade kommit ett par centimeter på bara några få timmar. Vad fan! Det var ju jävligt onödigt. Lönt att det ska snöa när det bara yr omkring och man får det i ansiktet så man inte ser ett skit.
Ännu en dag närmare att få åka hem =) Bara 3 dagar kvar nu (inkl. fredag). Ska bli så sjukt skönt så ni anar inte. Har redan planerat med mamma vad vi ska käka när jag kommer hem, då maten jag äger nu är rena fängelsematen pga att man är så fattig. Usch ja, inte lätt alla gånger.
I morgon kommer Elin och Dana hit, ska ha lite "kalas" för Dana då hon klarade teoriprovet i måndags!! Innan dess blir det väl att städa lite till så att dagen kan gå lite fortare, hehe! Snacka om brist på sysselsättning. Haha!
Nej, time to get some sleap. Ny dag i morgon med nya tag.


Stress-Maja

Jaha, då var man klar med hemtentan då. Lönt att jag stressade upp mig som en idiot för något som visade sig vara klart efter 3 dagar. Men sån är jag, stressar upp mig för minsta lilla. Precis som jag har stressat upp mig för bilfärden hem. Kunde inte somna natten till i dag för att jag inbillade mig att vi inte skulle hinna. Men vi har ju faktiskt 22,5 timme på oss att köra ner till Gbg, Laholm och till sist Malmö (130 mil). Så vad fan är jag så orolig över då? Ganska konstigt att jag inte fått magsår än så som jag håller på.

Ni ska se hur jag håller på när jag och Erkan ska till skolan, herregud! Stackaren får småspringa bredvid mig för att jag är så stressad och automatiskt skyndar på benen då. Han har börjat att få mig att lugna ner mig, men ibland går det inte. Ganska komiskt egentligen för vi har 35 minuter på oss att ta oss till skolan, och vi är alltid framme efter 20. Snacka om stress på HÖG nivå. Jag brukar dessutom alltid gå till bussen typ en kvart innan den ska gå för "den kan ju vara tidig." Haha! Pensionärs-varning, jag vet, men jag kan inte hjälpa det. Får hoppas att det går över snart för det är faktiskt ganska jobbigt när man stressar upp sig för minsta lilla. När man dessutom inte kan sova pga det heller, DÅ är det något som är fel.


Mens

Vi kvinnor får denna period en gång i månaden och det är inget direkt som vi kan välja om vi vill ha eller inte, om det ändå vore så bra... Nej, det är ett måste för oss att handla dessa skydd som vi vill ha, såvida vi inte vill gå med nerblodade byxor offentligt, vilket jag starkt tvivlar på att det finns någon som vill. Priserna på dessa skydd är helt sjuka. Hur kan man ta 40 spänn för ett paket med 20 OB som räcker i cirka 2-3 dagar, beroende på hur mycket man har? Eftersom vi har denna period i en vecka så behöver vi ju iaf köpa 2-3 paket. Detta innebär att vi varje månad måste spendera 120 kronor på något som vi inte vill ha egentligen. Dessutom är det många som sover med bindor om natten, vilket innebär att de får betala ytterligare 40-80 kronor, beroende på hur ofta de använder bindorna. Alltså är det många kvinnor i vårt samhälle som betalar ca. 200 kronor i månaden pga av detta.
När det gäller denna period så tycker jag att många tjejer är så himla starka. Det är många som har en sån fruktansvärd mensvärk att de knappt kan gå, men ändå är det många som inte visar detta utan lever på som vanligt. Jag slår vad om att de flesta killar i stället skulle ligga hemma och bara tycka synd om sig själva och vilja att deras respektive skulle passa upp på dem hela tiden. Det finns ingen varelse på denna jord som är mer gnälliga än killar/män som är sjuka på ett eller annat sätt. "Åh jag har så ont, tyck synd om mig." Jag och en god vän till mig hade igår en diskussion om just detta ämne och killar. Hon är sambo med hennes pojkvän och det var som hon sa att killarna skulle aldrig palla ha den här perioden en gång i månaden i ca. 50 år. Hon tog ett exempel med hennes sambo. Han flippar ut bara det ligger en binda framme. Men hallå? Den är ju inte ANVÄND! Lönt att reagera. Ska vi reagera på samma vis när det ligger en oanvänd blöja framme med? Det är ju löjligt.
En sak som slår mig varje gång är jförsta gången man skulle köpa mensskyddet själv och det satt en snygg kille i kassan. Man ville bara sjunka genom jorden. Det var ju bara sååååå pinsamt. Han fick från och med då veta vad för slags mensskydd jag använde. Herregud! Det är ju så privat, det vet ju inte ens min bästa vän. Det blev ens tur och man gick fram till kassan knallröd i skallen och lämnade snällt fram pengarna. Man undrade vad killen tänker och man ville bara försvinna illa kvickt. Killen i sin tur skiter väl fullständigt i vad vi köper. Det är ju fullt normalt att en tjej köper mensskydd. Alla har det ju, så varför skämmas?
Ja precis. Varför skämmas? Ska jag vara ärlig så tror jag faktiskt inte att killarna skulle skämmas så mycket. Det är ju olika förstås, precis som med tjejer, men killarna är mer framåt på den fronten än vi tjejer. Det är väl bland det enda de skulle klara av med att ha mens.


Mardröm

Vaknade av att jag grät i morse. Hade haft en sån hemsk dröm. Jag drömde att två av mina bästa vänner, Lina och Louise, hade dött i när de var på en resa till Thailand. Det var ganska många som hade dött totalt men dom hade dött i en flygkrasch då de var på en utflykt.
Jag var på något ställe och kutade från rum till rum för att se om deras kroppar var där och med mig hade jag Fredrik Jensen (!). Jag hittade dem inte och fick panik, då jag ville se med egna ögon att de var borta. Jag var i ett rum och hittade en "låda" där det stod "Mia Jacobson" på. I drömmen brast jag ut i gråt och kunde inte fatta att mina allra bästa vänner var borta alla tre, men när jag läste vidare på lappen så förstod jag att det inte var hon. Efter ett tag var det slut på rum och helt plötsligt var jag på någon station nånstans som hade både tåg och flyg som avgick därifrån och med mig hade jag Mattias (GS)! Var kom HAN ifrån liksom?
Till slut fick jag veta att Linas och Louises kroppar låg i ett rum som inte var öppet för allmänheten och att vi inte fick gå in där och leta. Sen vaknade jag.
Hur skumt var inte detta då? Var kom detta ifrån? Har aldrig tidigare haft en sån hemsk dröm som denna och jag hoppas att jag aldrig mer kommer få en.. Tack och lov att det bara var en dröm!

Lördagkväll

Vid sex-tiden stack jag och Erkan till Dana för en pizza-kväll med tentasnack hemma hos henne. Vi kom dit, beställde vad vi skulle ha och sedan gick vi igenom våra svar på påståendena. Inte alltför många frågor som var olika, men det var väl 2-3 stycken som var olika. Vi satt och diskuerade ett tag och det visade sig att det var jag som hade fel. Inte mer än att ändra svaret, vill ju gärna inte få poängavdrag..
Efter maten satt vi och spelade tecknet där jag och Dana förlorade (ska tilläggas). Har aldrig varit någon höjdare på det och kommer aldrig att bli heller, så vill ni vinna, spela mot mig. Eftersom jag är en så dålig förlorare bytte vi efter ett tag till 500, där ledde jag ett tag, men kom till slut på 3:e plats (av 4..).
I morgon ska jag sitta med tentan hela dagen och förhoppningsvis ska jag bli klar i morgon eller på måndag. Hade varit sååå skönt. Det dryga med att sitta hemma och plugga är att man inte får så mycket gjort för man hittar andra saker att göra, men orka ta sig till skolan då?! Nej usch! Framför allt inte på helgen heller.. Nej tack. Då sitter jag hellre hemma och slöar.
Har tvättid i morgon med (lagom roligt) så känner jag mig själv rätt så tar jag väl en paus på 2 timmar där. Haha! Snacka om att unna sig själv långa pauser.


List-nörd?

Jag får dem av Milla, måste ju göra dem när de ser så roliga ut. Haha!

UTSEENDE


[ ] Jag är kortare än 160cm. (Jag är 1.83 typ...)
[x] Ibland tycker jag att jag är ful.
[ ] Jag blir lätt brun. (Går under smeknamnet "Kräftan" när jag är utomlands)
[x] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg. (Ska färga när jag kommer hem, brunt, rött och mellanblont.. typ)
[ ] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg. (Var livrädd att frärga innan, nu är jag besatt)
[ ] Jag har en tatuering.
[ ]Jag är osäker över mitt utseende. (Nja, jag vet hur jag ser ut haha)
[x] Jag har haft/har tandställning. (Var skitlack att jag inte fick en räls, min syntes inte. Jag var liten, okej??)
[x] Jag har glasögon/linser. (Halvblind utan fan)
[x] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis. (Klart!!)
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[ ] Jag har mer än två piercingar.
[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[x] Jag har fräknar. (Dom ploppar upp på sommaren)

FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[ ] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[ ] Mina biologiska föräldrar är ihop. (Önskar dom gjorde...)
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[ ] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.

SKOLA/JOBB
[x] Jag studerar. (Ska ju bli socionom och allt!!)
[ ] Jag jobbar.
[x] Jag har somnat i skolan/jobbet. (Gör jag i princip hela tiden hehe)
[x] Jag gör nästan alltid mina läxor. (När jag väl har några...)
[ ] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[x] Jag underkändes i (eller avbröt) mer än en kurs i fjol. (Jävla Teoretiska perspektiv!!)
[x] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats. (Klart! Pennor, suddigum och grejor)
[ ] Jag har fått sparken. (Det kommer väl....)

SKAMLIGHETER
[ ] Jag har sagt "lol" i en riktig diskussion. (Tönt-varning)
[x] Jag börjar ännu också gråta av Disney filmer. (Lejonkungen, HALLÅ??)
[ ] Jag har pissat på mej av skratt. (Inte vad jag vet)
[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat. (Har hänt tyvärr..)
[x] Jag har gråtit av skratt.
[ ] Jag har limmat fast min hand i något.
[x] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan. (Läsk gör jävligt ont)
[x] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats. (Haha! När jag trillade med cykeln vid 12-års åldern. "Mina favporitbyxor!!" Herregud!)

HÄLSA
[ ] Jag föddes med en sjukdom.
[ ] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[ ] Jag har brutit ett ben.
[ ] Mina tonciller har tagits bort.
[x] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[ ] Mina visdomständer har tagits bort. (Tandläkar-skräck)
[ ] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor.
[ ] Jag har haft/har astma.

RESANDE
[ ] Jag har kört mer än 300km på en dag.
[x] Jag har flugit.
[ ] Jag har varit i Ryssland.
[ ] Jag har varit i Kina.
[x] Jag har varit i Sverige. (Haha, jaa.. )
[ ] Jag har varit vid Haldefjäll.
[ ] Jag har varit i Japan.
[ ] Jag har varit i USA. (Vill dit någon gång)
[ ] Jag har varit i Afrika.

EFARENHETER
[ ] Jag har tappat bort mig i min hemstad. (Nej, men hamnade på fel tåg en gång när jag var 10 och skulle till Hbg, men kom till Eslöv...)
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[ ] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas. (Offentlig vet jag inte, men pyjamasparty senast förr-förra hösten)
[x] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[ ] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[ ] Jag har varit i ett casino.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan. (ALDRIG I LIVET!!)
[ ] Jag har gått "skinny dipping".
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens. (Vem har inte varit fjortis??)
[ ] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[ ] Jag har krockat i en bil. (Blev en lätt krock en gång med en kär vän, inget allvarligt dock)
[ ] Jag har skidat.
[x] Jag har medverkat i ett skådespel. (Spelade hellre än bra..)
[x] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet. (Jodå, på den gamla goda tiden.)
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[ ] Jag har sett norrskenet. (Missade det i höstas..)
[ ] Jag har suttit på ett tak på natten.
[x] Jag har aprillat någon. (KLART!)
[x] Jag har åkt taxi.
[ ] Jag har ätit sushi. (Vill testa)
[ ] Jag har åkt snowboard. (Kan inte ens åka skidor ju..)

FÖRHÅLLANDEN
[x] Jag är singel

[ ] Jag är i ett förhållande.
[ ] Jag är förlovad.
[ ] Jag är gift.
[x] Jag har varit på en blind date.
[ ] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar.
[x] Jag saknar någon just nu.
[x] Jag är rädd för att bli övergiven.
[ ] Jag har varit otrogen i ett förhållande.
[ ] Jag har skiljt mig.
[x] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
[ ] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.
[ ] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit.
[ ] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande.

SEXUALITET
[ ] Jag har varit förtjust i en person av samma kön.
[x] Jag har varit förtjust i en lärare.
[ ] Jag har blivit kysst i regnet.
[x] Jag har kramat en till mig helt okänd person.
[x] Jag har kysst en till mig helt okänd person. (Det är väl det som kallas strul? =P)

ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[x] Jag har smygit ut utan lov.
[x] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar. (Alltför ofta)
[x] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[ ] Jag har struntat i ett prov. (Pluggis..?)

DÅLIGA TIDER
[x] Jag har druckit alkohol.
[ ] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[ ] Jag kan inte svälja piller.
[ ] Jag har blivit diagnoserad med depression.
[ ] Jag tar mediciner mot depression.
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[ ] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[x] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande

DÖDEN
[x] Jag är rädd för att dö.
[x] Jag hatar begravningar. (Har aldrig varit på en, och hoppas att det INTE blir snart)
[ ] Jag har sett någon dö. (Usch nä, hoppas aldrig få se det iheller)
[ ] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[ ] Någon nära till mig har begått självmord.

MATERIALISM
[ ] Jag äger mer än 5 rap CDn. 
[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[ ] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[x] Jag äger något från H&M.
[ ] Jag samlar på serietidningar.
[ ] Jag äger något från Benetton.
[ ] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[x] Jag äger något från Diesel.


RANDOM
[x] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det. (Enligt mig kan jag det, och enligt Singstar med..)
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[x] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor.
[x] Jag ser på nyheterna.
[ ] Jag dödar inte insekter.
[x] Jag svär ofta. (Tyvärr..)
[x] Jag sjunger i duschen. (Alltför ofta..)
[ ] Jag är en morgonperson. (Nej, och kommer nog aldrig att blir heller..)
[x] Jag betalade för min rington. (*rodnar*)
[x] Jag är petig med grammatik. (Påpekar gärna talfel.. Dålig vana..)
[ ] Jag är en sportfanatiker.
[ ] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[x] Jag är bra på att baka.
[ ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå. (Favoritfärg vet jag inte, men jag gillar ju ljusblått, speciellt i kobination med vitt (MFF))
[ ] Jag skulle ha pyjamas på mig till skolan.
[ ] Jag vet hur man skjuter.
[ ] Jag är kär i kärleken.
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[ ] Jag äter snabbmat varje vecka.
[x] Jag är bra på matematik. (Inte för att skryta, men huvudräkning är jag grym på)
[x] Jag tror på spöken.
[ ] Jag är online 24/7 på msn, även som "Borta"'.
[ ] Jag har inte lämnat in arbeten och ändå fått 10 i en kurs.
[x] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet. (Eeeh NEJ)
[x] Jag är väldigt kittlig. (Tyvärr ja..)
[ ] Jag älskar mörk choklad.
[ ] Jag spelar dataspel och/eller Playstation-spel.
[ ] Jag är bra på att minnas ansikten.
[x] Jag är bra på att minnas namn.
[ ] Jag har ingen aning vad jag vill göra med resten av mitt liv. (Vetat sen jag var 16..)


Patetiska Patrick

Finns det någon mer patetisk person? Jag klarar verkligen inte av männsikan!! Värdelös sportskommentator och bara en allmänt dryg person. Att han sedan är med i årets Let's dance gör ju inte direkt saken bättre. Oh My God säger jag bara!


128476-68128476-70
128476-69128476-71128476-72

Fredag

Har suttit hela förmiddagen med hemtentan. Det har faktiskt gått förvånansvärt bra. Det gick mycket snabbare än vad jag trodde. Den består av tre delar och jag har redan gjort 2. Förvisso har jag den svåraste delen kvar, men jag har ju å andra sidan en vecka på mig att göra det så det ska nog gå bra. Ska sitta i morgon och på söndag så får jag se sen hur långt jag har hunnit och hur mycket jag har kvar. Hoppas ju att jag kan bli klar i början av nästa vecka, det hade ju varit super. Den som lever få se, som pappa brukar säga.
Ska träffa Elin, Dana och Erkan i morgon. Vi ska sitta och snacka om tentan och käka pizza. Kan bli ganska skönt med ett avbrott nu när man isolerar sig totalt den här veckan.
Ska slänga mig på sängen nu och bara ta det lugnt. Ska upp tidigt i morgon så det gäller att komma i säng tidigt. Det är jag ovh tv:n nu för tiden, min sanna vän här i livet.

Sara-städerska?

Var hos läkaren i dag för mina bihålor. Kommer dit och betalar 140 spänn (!) för en undersökning på 10 min. OKEJ? Jag är inte van vid att betala för läkarbesök. Har ju inte varit hos läkaren sen jag fyllde 20 (tack och lov) och det kom som en chock för mig. Aja, det var ju bara att betala och se glad ut. Fick dock ingen pencillin för det utan ska bara testa med att ta nässpray för att se om det kanske lossnar. Gör ju ont som in i helvete, men det får man väl leva med I guess. Så nu lär jag väl bli missbrukare av nässpray med till råga på allt...
Har städat och packat hela eftermiddagen och kvällen. Det är verkligen inte roligt hemma hos mig nu. Men vad ska man göra? Har dammat ur garderoben, några köksskåp samt städat rent bakom spisen och i ugnen. Till råga på allt har jag dessutom gjort rent golvbrunnen och avloppet i duschen. Vad sägs om det? Ofräsht var det ju och stank ett utedass, men jag var ju tvungen.  Känner mig som värsta städaren som kutar runt här hemma hela tiden. Bara förklädet och sjalen rut skallen som saknas.



128476-67
Mitt framtida yrke?

Tråkig torsdag...

Favoritalkohol: Bacardi Melon *mums*
Favoritfärg: Guld, svart och brun.
Framtidsplan: Gå klart skolan och jobba med ungdomar.
Tre prylar till en öde ö: En god vän, min snuttekudde och min mamma.

Är du vegetarian eller vegan? Nej, inget.
Hur många har du kysst? Jag håller inte direkt räkningen..
Hur många piercings har du? 0
Hur många tatueringar har du? Inga. Funderar på att skaffa..
Två saker du skulle vilja ha: PENGAR, PENGAR & PENGAR. Oj blev visst tre...

Något alla vet om dig: Att jag är generös och för det mesta glad.
Vad blir du glad av? Mina vänner och min famlj.
Vad gör du när du blir ledsen? Ja, vad brukar man göra?
Vad är det första du köper när du varit pank länge och får pengar? Mat och andra hemartiklar. Bor jag med föräldrarna köper jag kläder.
Favoritpasta: Färsk pasta och fullkornspasta.
Vad var det senaste olagliga du gjorde? Gick över vägen utan att det var övergångsställe. Visst är jag hemsk? Haha!
Vad längtar du till? Sommar, tills jag kommer hem nästa helg, praktiken och utomlands.

Favoritsnabbmatställe: Hmm.. Måste bli Malmös kycklingkebab då.
Vad har du i glaset? Fun light - Lemon/Lime.
Bästa hang-outet: Hemma med kompisarna och bara mysa och snacka skit.

Favoritte: Kamomillte. MMMMM!
Favoritglass: Äter den mesta glassen, men klarar inte Magnum längre..
Vilken film får dig att gråta? Gråter till det mesta som har ett lyckligt/sorgligt slut eller en fin berättelse. Men annars är det väl Armageddon, Den görna milen, Titanic och Björnbröder som berör.
Vad är skönhet? Man kan vara vacker på många sätt. Alla har vi något som är speciellt och fint.
Vad är lycka? Att ha vänner och familjen omkring sig.

Om du fick 1 miljon: Hade jag betalat av mina skulder till föräldrarna, gett lite till Mia som är lika pank som mig, samt bjudit med Lina till Grekland i sommar som vi har pratat om =)
När grät du senast? Oj, det var länge sen. Men det måste ha varit när jag åkte hemifrån senast.. Ville inte.
När skrattade du senast? I skolan åt våran föreläsare.
Vad är du rädd för? Att någon som står mig nära råkar illa ut.
Vem är du rädd för? Vem? Hmm.. Ingen direkt person, men jag tycker att äldre män om kvällarna kan vara ganska skräckinjagande.

Favoritmat: Tacos! Helt klart!
Frisyr: Uppklippt, mellanlångt hår med gammal färgning i botten.. Ska snart färga om okej?
Vacker människa: Oj! Det finns många! Men jag tycker att Alicia Keys är vacker, likaså Catherine Zeta -Jones
Klok människa: Ingen i min krets är sådä vidare klok så.. Alla har vi ju sunt förnuft, men inte klok på det viset. No offence!

Meningen med ditt liv: Att någon gång dö.. Tragiskt men sant.
Vad åt du till frukost? Fil och flingor och någon macka.  
Vem tycker du synd om? Många. En del av mina vänner som har det svårt, men även hemlösa som ska behöva sova ute nu när det är -10. Stackare!
Vem tycker synd om dig? Ingen hoppas jag. De har ingen anledning till det.
Vem tycker inte om dig? INGEN! Haha! Nej men det finns säkert någon som inte gillar mig, bryr mig inte, det är deras förlust.
Varför är du bra? För att det bara finns en som mig och för att jag är en person som inte begär mycket av andra.
Gillar du svarta kläder? Ja. Det är riktigt snyggt med helsvarta kläder och ett guldskärp samt en massa guldsmycken. ME LIKE!

Vem hade du senast en seriös pratstund med? Mamma.
Brukar du svära mycket? Mmm, tyvärr.
Största misstaget som du begått? Oj! Det var svårt. Kan inte komma på något just nu..
Har du pojkvän? Nope.

Är du kär? Nej.
Vill du gifta dig? Ja så klart! Men det får vänta ett par år till..
Hur tidigt stiger du upp? Det beror på om jag har skola eller inte.

Gillar du att slåss eller? Nej inte direkt.
När var du senast riktigt full? Nyår.
Hur många timmar sover du per natt? Svårt att säga, väldigt varierande. Men inatt sov jag 9 timmar..
Saknar: Pengar!

Kan du stå på händer? Nej, har aldrig kunnat..
Favoritserie: Vänner, OC, One tree hill & Prison Break.
Gröna eller röda äpplen? Jag tål i princip bara Granny Smith. Så gröna blir det väl då..
Senaste hångel? OJ! Vilken fråga =/ Kommer inte ihåg exakt när men det var väl någon gång ute nu under hösten..


Bra film du sett nyligen: Boog & Elliot.
Har du raggat på internet? Jo det har man väl gjort en del i sina dar..
Bästa barnprogrammet: Anki & Pytte. Såååå söt!
Kärleken: Kommer när den kommer. Bara att vänta och se.

Hemlängtan

Vill bara hem nu. Orkar inte vara kvar i den här staden i en vecka till. Har så tråkigt hemma med så jag håller på att få krupp. Har packat ner allt jag inte har nytta av numer, samt lite kläder jag inte kommer att använda den här sista veckan. Men nu väntar jag bara på hemtentan. Den ska läggas ut på fredag någon gång under dagen så det gäller väl att sitta hemma med boken beredd så jag kan börja så snabbt som möjligt. Vill ju kunna städa sen med så fort jag kan, skulle vara ganska skönt om jag får säga det själv..
Had praktikinformation igår och nu har man fått ett bättre perspektiv på vad det hela går ut på. Helt plötsligt blev det så verkligt. Har inte alls trott att det var så mycket att göra under tiden, men det ska bli skitkul! Ska verkligen försöka göra så mycket jag kan för at få ut så mycket som möjligt av tiden.
Till råga på allt har jag gått och fått bihålsinflamation, KUL! Har aldrig haft det innan, men jag vet vilka symptomen är. Har en god vän som i princip alltid har det. Orka ringa till läkaren då! Tänkte att jag kunde vänta med det tills jag kommer hem till Malmö, men mamma skällde på mig så jag får väl ta och fixa det på fredag eller nåt, måste gå på pencillin. Usch!
Elin ska bo här från torsdag nästa vecka till dagen därpå pga att Dana skulle hem tidigt på fredagmorgon. Perfekt! Då kan hon hjälpa mig med städningen (det sista) samt att lämna sakerna på Frösön i förrådet. Kan inte bli bättre!


Manic Monday

Känner mig inte direkt bättre idag. Huvudet är fortfarande ganska stort enligt min bedömning och näsan rinner fortfarande. Det som blivit lite bättre dock är halsen. Har inte lika ont längre, men dessvärre har hostan bitit sig fast och lär säkert sitta kvar där en månad till.
I helgen har Emma sovit över hos mig. Hon kom i lördags och stannade tills i morse. Jättemysigt med sällskap. Känns lite tomt nu bara när hon har åkt igen, men det är faktiskt ganska skönt att vara själv också. Skulle behövt att packa och städa lite idag, men det har jag inte haft ork till. Får ta det i morgon i stället. Vill ha så mycket som möjligt gjort nu till helgen när vi får hemtentan och allt fokus kommer ligga på den. Då har jag inte direkt tid att börja packa eller städa mitt i allt.
Vill bara hem nu. Orkar inte vara kvar i den här staden mer. Ska bli så roligt att få börja praktiken. Var där och hälsade på nu när jag ändå fick en liten tripp hemåt. Verkar huuur bra som helst. Min handledare har jag träffat innan via mamma, men chefen var riktigt trevligt att få ett ansikte på och han verkade superbra. De har inte haft en praktikant så länge innan så det är nytt även för dem. De frågade mig om jag kanske kunde tänka mig att jobba där i sommar också. Eh JA! Klart att jag vill det! Extracash är aldrig fel! Me like =)

Drygt!

Till råga på allt så har jag gått och blivit kraftigt förkyld. Kul, skitkul!
Egentligen är det inte så konstigt eftersom jag delade madrass med Alexandra som precis varit förkyld i flera månader, samt att Lina och Emma mådde lite si sådär hela helgen med.. 
Mår som ett rövhål just nu. Huvudet känns stort som ett bowlingklot och näsan rinner som Niagarafallet i princip + att jag hostar som en gammal kärring som rökt i 65 år och som har KOL. Herregud!


128476-58

Yrpanna

Jag skulle åka hem från Kalmar med bussen 16.45 på onsdagseftermiddagen. Lägg märke till skulle.. Vi tar bussen från Lina strax innan 16.00 då de ska ta tåget hem till Malmö klockan 17.03 så de väntade med mig på stationen. När vi kommer fram är klockan strax efter 16.15 och vi ställer oss vid busshållsplatsen och väntar snällt och fint. Vid halv fem säger Lina att hon tycker att det är konstigt att det inte kommit någon buss än, eftersom den var tidig när Gustav och Per skulle hem. Jag börjar ringa till deras kundtjänst för att kolla vad som hänt med bussen. Det märkliga med alltihop var att det bara var jag vid bussen med, ingen annan. När jag sitter i telefonkö till deras kundtjänst säger Lina:
- Var det den här tabellen du tittade på?
- Ja, svarar jag lite halvirriterat och en aning stressad.
- Men den gick 16.15...
- VA?????
Utropar jag och slänger genast på luren. FITTA! Utropar jag sedan.
Hur yr får man bli???? Kollade mitt sms som jag hade fått när jag bokade biljetten på Swebus, och mycket riktigt: 16.15. Jag var så himla säker på att det var 16.45 att jag sagt det till varenda person som frågat mig om tidpunkten jag skulle åka från Kalmar. Hade jag bara kollat en extra gång så hade jag ju sett att det var fel. Men inte Sara inte, hon är så hiiiiimla säker på att hon har rätt så varför kolla igen?
PUCKO!
Eftersom Lina och Emma skulle med tåget så begav vi oss dit och jag ringde Derrek i hopp om att han kunde få på mig på ett tåg till Sthlm eller liknande. Han säger att det är praktikst taget omöjligt för mig att hinna till Sthlm på den korta tiden och att jag då skulle få boka om den till Ösd med.
Emma och Lina kutar in på centralen i Kalmar för att fixa en biljett till mig. När jag är klar i luren med Derrek så kommer hon utkutandes och vill att jag ska in till Emma i kassan. Jag kommer in och de har hittat en biljett från Alvesta till Sthlm och jag ska då hinna med tåget till Ösd sen. Kruxet var att den kostade 840 spänn!! Det hade ju dock INTE Sara råd med. Istället tar vi en biljett till Malmö så jag åker med samma tåg som Lina och Emma hem. Kändes lite skumt att åka hem till Malmö, har ju inte varit där nere på evigheter känns det som. Kul att man spenderat 800 spänn i onödan liksom! Men eftersom man är rik som ett troll så gör ju inte det någonting, märks inte i kassan *ironi*. Åh! Jag blir så trött på mig själv..

Väl hemma bokar vi en biljett upp till mig på fredagsmorgonen. Det innebar att jag fick hela torsdagen hemma med mamma eftersom hon var ledig. Huuuur mysigt som helst!


Nyårsafton

Det blev precis som jag hade väntat mig på nyår. Det var ganska okej på tåget, sov mesta delen ner till Sthlm. Där hade jag drygt 2 timmar innan bussen skulle gå så jag satt och läste lite i Sociallagarna. Lite lagom roligt, men dock ett väldigt bra tidsfördriv. Senare där träffade jag Gustav och Per som också skulle till Lina i Kalmar. Bussresan tog 6 timmar, men jag sov mesta delen där med. Man satt som en packad sill, men man står ut när man vet att det bara är för ett tag.
Väl framme var det dags att göra sig i ordning. Vi hade första tjing i duschen och sedan var det förberedelser inför kvällen som nalkades. Vi ställde i ordning stolar och bord inför maten. Vid fem-tiden åkte jag och Alex och hämtade fyra pojkar till som kom med tåget. Sammanlagt var vi 11 stycken på nyår, en liten lagom folksamling.
Under middagen hade alla fått ett kuvert med ett kändisnamn som man var. Jag blev Rose i Titanic och jag hade två kavaljéer (Gustav och Wille a.k.a Jack och Cal). I dessa kuvert låg det uppgifter som vi skulle utföra under kvällens gång. En del fick ett större uppdrag medan andra (jag) fick fler. Jag fick att jag skulle sjunga en snapsvisa två gånger under kvällen, själv!! Det gick hur bra som helst efter ett par groggar, hihi! Det andra uppdraget var att jag och min partner (Gustav) skulle batla mot ett annat par till Summer of '69 och vi vann =) Det tredje uppdraget var att jag skulle ragga på Henrik under kvällens gång. Raggandet innebar inte att man skulle klänga på honom osv utan bara vara allmänt trevlig genom att ställa frågor och liknanade. Efter ett tag säger Lina och Emma till mig att jag har vunnit tävlingen och att jag därmed blivit kvällens raggmunk =) NAJS! Inte varje dag man får en sådan fin titel. Mitt fjärde och sista uppdrag gick ut på att jag skulle resa mig upp ett X antal gånger under kvällens gång och säga "Warum" (varför på tyska). Det gick bra efter ett tag det med. Det roliga med det uppdraget var att Alexandra skulle dansa på stolen varje gång jag sa så, vilket gjorde att jag sporrades att göra det i princip hela tiden då hon skulle få pinas med haha!

Efter middagen så satt vi mest och drack och hade allmänt trevligt. Vid tlvslaget så var det så klart dags för fyrverkerier, men ska jag vara ärlig så kommer jag inte ihåg att jag såg någon. Men bilderna visar att jag var ute och stog på benen iaf.. Guldfiskminne på hög nivå!

Natten tillbringades brevid Alexandra på en madrass i ett gult rum med vita blommor på. Det var en 90 madrass så vi låg typ halvvägs ner på golvet båda två. Vaknar dagen efter av att Alexandra skriker rakt i örat på mig: Fy fan vad du stinker sprit!!!!

Tack för den väckningen, inte nog med att man redan HADE ont i huvudet liksom..

Hela dagen var seg och vi satt i princip hela dagen i soffan och gjorde mest ingenting. Mådde inte så vidare bra om man säger så. Men roliga minnen har man iaf efter en lyckad nyårsafton. Tack Lina för att du gjorde det möjligt för mig att vara med er!


128476-66     128476-63

128476-59     128476-61

128476-64     128476-65