10 år idag

I Sydsvenskan i morse var det en stor artikel om Göteborgsbranden som idag var för tio år sedan. Jag var själv bra 11 år när det hände och har aldrig varit så insatt i vad som hände eller varför, utan jag har bara tyckt att det var hemskt. Tydligen berodde hela branden på att fyra killar inte fick komma in på diskot och då satte de eld på ett par stolar som stod i trappan till nödutgången. Någon hade öppnat dörren till nödutgången när röken kom in i lokalen för att se vad det var, och då fick elden syre och tilltog. Lokalen låg på femte våningen och folk kastade sig ut genom fönstren för att klara sig undan elden. Det hela slutade med att 63 personer omkom och över 200 personer (av de 400 som var på diskot) fick åka till sjukhus. Och allt detta pga att fyra killar inte fick komma in på diskot. Så fruktansvärt!



http://sydsvenskan.se/sverige/article383689/Arren-djupa-tio-ar-senare.html

Rädd

Under min tid på praktiken har jag hunnit fundera massor. Något som ständigt dyker upp i mitt huvud är rädslan för att bli en klar socionom. Inte för att jag inte vill, utan det känns läskigt att veta att om 8 månader är jag klar, och vad ska jag göra då? Jo, då har jag en examen och ska söka arbete, och jag ska praktisera det som jag gått och lärt mig i 3,5 år. Den tanken är jätteläskig med tanke på att det känns som att jag inte lärt mig någonting. Vad har jag för kunskaper att dra nytta av i ett arbete? Varför skulle de vilja anställa just mig? Inom det område som jag någon gång vill arbeta inom krävs det en viss vidareutbildning eller i alla fall en viss erfarenhet, och jag har inget utav det. Jag har kollat runt redan nu på jobb och ser att i princip alla efterfrågar efarenhet, vilket jag har väldigt dåligt av inom socialt arbete. Jag kan vidareutbilda mig hur länge som helst, men så länge erfarenheten inte finns där så kommer jag heller inte kunna få det jobb jag vill ha. Men hur lätt är det att få erfarenhet när ingen vill anställa en pga att jag just inte har erfarenhet? Det hela blir som en ond cirkel och det stör mig. Det har hela tiden varit en viss trygghet att studera. Man har inget krav på sig att behöva kunna så värst mycket i början av en kurs, samt att man kan läsa i den takt som passar en själv för att lära sig. En vidareutbildning hade varit behövlig för det jobb jag vill ha, men jag kan ju inte gömma bakom skolböckerna hela livet. För det första så går inte ekonomin runt då och för det andra så måste jag någon gång börja praktisera mina kunskaper. Jag har pratat med min handledare om detta och hon försökte lugna mig med att hon kände likadant. Det lugnar mig till en viss del, men rädslan finns fortfarande kvar.

Tatoo

Efter en viss efterfrågan så kommer då en bild på min tatuering. Det är inte världens bästa bild, men det är i alla fall något. Ni får hålla till godo med denna så länge. Det kommer säkerligen fler här framöver. Nu har jag dock fyllt i den och de två minsta stjärnorna är också skuggade, samt att linjerna är ifyllda. Den ser med andra ord bättre ut nu.


Dear Diary

I helgen gick jag igenom mina gamla dagböcker sen många år tillbaka. Jag har inte haft mage att kasta dem, vilket jag idag är tacksam över.  I en av dagböckerna låg ett brev som jag skrev efter att jag och mamma flyttat till Malmö. Till historien hör att efter ungefär en månads tid här nere så grät jag mig alltid till sömns och när mamma kom in och frågade vad det var så kunde jag inte säga varför jag var ledsen. Inte för att jag inte ville, utan för att jag faktiskt inte visste varför. Det var en massa tankar som for runt och jag blev bara ledsen. Jag var runt 10 år då. Mamma funderade nog ganska mycket på det för en dag kom hon till mig och frågade om jag saknade pappa mycket (han bodde kvar i Norrköping). Jag svarade ja, för det gjorde jag verkligen. Hon sa då att det kanske skulle gå bättre för mig att somna om kvällarna om jag skrev ett brev till honom precis hur jag kände och vad jag tänkte på. Hon sa även att jag inte behövde posta brevet och att jag inte heller behövde spara det om jag inte ville det. Sagt och gjort. Jag satte mig ner och skrev ner vad jag kände och tänkte så gott det gick, jag var ju som sagt bara 10 år, och precis som mamma trodde så kunde jag sen somna på kvällarna utan att vara ledsen. Så, det var alltså detta brev som jag hittade i en av mina gamla dagböcker. Jag måste säga att för att bara vara 10 år så kunde jag verkligen framföra vad jag ville säga. Alla känslor kom tillbaka när jag läste detta och det var tur att jag var ensam hemma, för annars hade nog familjen trott att det hänt något så mycket som jag bölade. Jag saknar pappa varje dag och hatar att det är så långt mellan oss och att vi jämnt måste boka in för att kunna ses. Det blir aldrig några spontana träffar, tack vare avståndet. Jag kommer ihåg att en låt som jag alltid lyssnade på när jag var yngre och när jag saknade pappa var I will come to you med Hanson. Det är fortfarande en låt som ligger i min spellista och som jag inte kan ta bort. Den betyder för mycket för att jag ska kunna ta bort den. Pappa betyder för mycket för att jag ska kunna ta bort den.


Älskar dig pappa!!!

Nytt album

Jag fick ett mail från Takidas hemsida häromdagen där det stod att de håller på med ett nytt abum. Vad det ska heta är fortfarade oklart, men det kommer att släppas våren 2009. Wohoo! Jag vet en som kommer att köpa den i alla fall, och hon heter Sara. Så länge får vi hålla tillgodo den bästa balladen genom tiderna - Curly Sue. Varför kan inte jag få en sån låt skriven till mig? Texten är ju helt unbelievable och med hans röst och instrumenten på det - man hör ju vilken hit det skulle komma att bli.

Your strength is so hard to find, I feel so much stronger now, the feeling’s allright
Your words make me whole again, those eyes cannot ever lie, you’re so divine
I’m not ever alone, you’re not ever alone

I’m head over heels, goddess of mine, your curls touching my face and now I can fly
You brought my life back, the glory you found, I’m in deep dept, without you I wouldn’t survive
I’m not ever alone

Your smile is heavenly, I don’t deserve all the love that you’re giving to me
Your touch makes it hard to breathe, the shiver’s around me now, you’re so fine

I’m head over heels, goddess of mine, your curls touching my face and now I can fly
You brought my life back, the glory you found, I’m in deep dept, without you I wouldn’t survive

The heart is pumping for my life, the mind is happy and I, I will love you ’til the day I die

I’m head over heels, goddess of mine, your curls touching my face and now I can fly
You brought my life back, the glory you found, I’m in deep dept, without you I wouldn’t survive

I’m head over heels, goddess of mine, your curls touching my face and now I can fly
You brought my life back, the glory you found, I’m in deep dept, without you I wouldn’t survive

Lördag

Favoritcafé: Jag är inte så kräsen, så länge det är mysigt och helt okej i pris.
Favorittidning: Jag läser inte tidning så ofta, mer än Sydsvenskan på morgonen, men den är ingen direkt favorit..
Bästa saken som händer i vinter: Resan till Egypten över jul!
Favoritplagg i garderoben just nu: Min skinnjacka.
Längd: 1,82

I höst kommer jag att gå klädd i: Det som jag känner mig bekväm i just då.
Mig själv med tre ord: Generös, förvirrad och trött.
Jag tränar: På gym.
Höger- eller vänsterhänt:  Högerhänt.

Humör just nu: Trött och rastlös.
Kläder just nu: Jeans och T-shirt.
Vad sa du senast: "Jaha, vad ska man göra nu då?"
Fisk eller badkruka: Badkruka i början, men efter ett tag blir jag en fisk.
Spelar du något instument: Jag vill lära mig spela gitarr.

Morgon- eller nattmänniska:  Jag är definitivt ingen morgonmänniska iaf. Men sen brukar jag också lägga mig tidigt på kvällen, så det är nog egentligen inget utav det.
Sparare eller slösare: Jag är fruktansvärt dålig på att spara, fast att jag vill spara. Är nog lite av en shopoholic.
Har du några homosexuella vänner: Nope, inte vad jag vet i alla fall.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Klart, är det bara rätt person så absolut. Oftast finns det en orsak bakom otrohet.
Hur många barn vill du ha när du blir stor: Jag vill ha 2-3 stycken, men jag kanske inte kan få barn och då får jag ju anpassa mig efter det. Sen ska man hitta en bra kandidat med, vilket inteär så enkelt tyvärr.

Vad ska barnet/barnen heta? Det får man se då.
Bio eller promenad: Promenad.
Är du kittlig: Yes. Det är väl alla mer eller mindre?
Rädd för insekter? Mmm, framför allt spindlar och ormliknande kryp. Yurk!
Största svaghet: Har väldigt dåligt tålamod.

Det här är jag bra på: Det är så mycket så jag kan inte rabbla allting här =) Men lyssna har jag hört att jag är bra på, vilket väl är ganska bra?
Pizza eller hamburgare?: Beror på vad jag känner för då.
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig?  Yes, planerar för nästa gaddning, men inte piercing. Känns lite passé.
Stökigt eller välstädat? Någonstans mitt emellan.
Gillar du att sjunga? Yes. Framför allt när jag städar, duschar eller är ensam hemma.

Anser du att du är stark? Mentalt - ja, fysiskt - sådär. Beror på vem jag jämför med.
Använder du knark? Nix.
Kaffe, te eller inget? Kaffe, men försöker dricka mer te om dagarna.
Vem är din bästa vän? Har ingen direkt bästa vän, men min syster kan jag prata om allt med.
Civilstånd: Så singel man kan bli.

Maskerad

I lördags var jag och några vänner på maskerad i Lund. Temat var sagofigurer eller historiska personer, vilket jag personligen tyckte var skitsvårt. Ett par dagar före får vi höra att det är fri tolkning på temat, vilket gör att jag, L och L bestämmer oss för att klä ut oss i 80-tals kläder. Hela fredagseftermiddagen sprang vi runt på HM och letade tänkbara kläder. Det slutade väldigt bra, och vi var verkligen heta i våra kläder. L var t o m nominerad till pris för bästa utklädnad, så helt fel på det kan vi ju inte ha varit. Blickarna vi fick på stan den kvällen sa att vi var väldigt heta i våran utstyrsel.