Julen är här

Julkänslan har äntligen kommit, men det känns ändå för tidigt med jul nu. Har gått alldeles för fort. Andra år har det ju också gått fort, men inte alls lika fort. Då har man hunnit längta till julen. Nu för tiden hinner det knappt vara midsommar förrän man ska börja tänka på julklappar.
Kommer ihåg när man var lite och man tyckte att tiden segade sig fram. Speciellt när det hade blivit 1:a advent. Kändes som en hel EVIGHET till julafton. När mamma och pappa snackade om hur fort tiden gått osv höll man inte alls med och man tyckte nästan att de var knäppa. Vadå snabbt? Det har ju gått sååååååå långsamt. Ett helt år nästan, men nu är man där själv. Man hinner knappt blinka förrän det är julafton. Den där längtan man hade när man var liten är puts väck och det är bara att inse: Man har gått och blivit som morsan - vuxen. Trodde inte att det skulle komma så fort, men det gjorde det. Saknar ändå den där känslan man hade när man var liten. Man tittade på julkalendern, som förresten bara är skit numer. Vad hände med klassiker som Teskedsgumman, Sunes jul och de där julkalenderna som verkligen var BRA? Det blev mer att man hade en någorlunda nedräkning då med. Sen berodde det kanske lite på med att man gick på låg- och mellanstadiet. Då hade man ju mer "julpyssel" inlagt på schemat. Det kan man ju inte säga att man hade på gymnasiet.. Det var nog där julkänslan försvann mer och mer utan att man riktigt visste om det.
Jag antar att den kommer tillbaka lite mer när man får barn, men inte alls på samma sätt. Och förresten, ska man behöva vänta i minst 3 år till innan man kan få en någorlunda "Christmas spirit" tillbaka?
Dagens musik: Julsånger


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback